Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös krumplileves kolbásszal

Tejfölös krumplileves kolbásszal
Tejfölös krumplileves kolbásszal
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Klasszikus, gyors magyaros leves - télen-nyáron jó ötlet, ha kiadós levesre vágyunk!

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Még egy kis plusz tejföl tálaláskor nem árthat...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kolbászt felkarikázzuk, a szalonnát felkockázzuk. Egy fazékban mindkettőt kiolvasztjuk, majd szűrőlapáttal kivesszük a szalonna- és kolbászpörcöket.
  2. A visszamaradt zsíron megfuttatjuk a finomra vágott vöröshagymát, míg üveges lesz. Rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük, lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, átkeverjük, felöntjük az alaplével, és visszatesszük a tűzre.
  3. Hozzáadjuk a majorannát, a borsot és a babérlevelet, lefedjük, és kb. 20 percig főzzük.
  4. A lisztet kikeverjük a tejföllel, majd hozzáadunk egy nagy kanál levest, és csomómentesre keverjük, majd visszaöntjük a levesbe. Még egyet forralunk rajta, visszatesszük bele a kisült szalonnát és kolbászt, és azonnal tálaljuk.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 337
össznézettség: 95 061
elküldve: 5
receptkönyvben: 264
elkészítve: 31/31
Facebookon megjelent: 2

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
798 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

magyaros krumplileves

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

325
burgonya 60 dkg
kolbász 10 dkg
füstölt szalonna 5 dkg
zöldség alaplé 12 dl
vöröshagyma 1 közepes db
fűszerpaprika 1 teáskanál
babérlevél 3 db
bors 0 ízlés szerint
majoranna 1 ek
tejföl 1.5 dl
finomliszt 1.5 evőkanál