Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns kelbimbó köret

Pikáns kelbimbó köret
Pikáns kelbimbó köret
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kicsit körülnéztem főzős oldalakon, mert szerettem volna a rakott variáció helyett valami mást kipróbálni. A darált húst egybesült fasírtnak készítettem el, jó lett ez a kombináció, bár ezt a receptet markáns sült húsokhoz ajánlották pl. pulyka, bárány vagy vadhús. Szerintem még önmagában is finom, friss baguettel pl. :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A recept reszelt parmezánt ajánl hozzá, ami nagyon finom, de én készítettem vajban pirított zsemlemorzsát is, ezzel szórtam meg tálaláskor, a sajtot pedig külön tálkában kínáltam. A mustár is ízlés dolga: nagyon megdobja, de az 1 ek., ami a receptben állt, nekem soknak tűnt, ezért csak 1 tk.-t kevertem össze a créme fraiche-vel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megtisztítjuk a kelbimbókat, megmossuk, majd forró, sós vízben kb. 15 percen keresztül "roppanósra" megpároljuk. A sós vízben hagyjuk egy darabig állni, majd szűrőbe borítva hideg vízzel hirtelen lehűtjük.
  2. Közben a salottát hosszában kettévágjuk, és felkarikázzuk, a fokhagymát pedig apróra kockázzuk.
  3. A vajat egy nagy serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk a hagymákat, és kevergetve, pirítás nélkül megpároljuk. Ha szükséges, pici vízzel lazítsuk.
  4. Amikor ezzel elkészültünk, a kelbimbókat beleborítjuk, és rázogatva, óvatosan meg-meg keverve felforrósítjuk ezeket, ha picit megpirul, akkor jó.
  5. A crème fraîche, az olívaolaj és a mustár keverékét hozzáadjuk, és összeforraljuk. Borsozzuk és sózzuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 26 730
elküldve: 1
receptkönyvben: 109
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krémsajtos kelbimbó, kelbimbó köret crème fraîche-vel, tejfölös-crème fraîche-s zöldségköret

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

viola01
Hagymafaló / viola01 Tue, 2015-02-10 16:40

Nem gondoltam volna, hogy ennyire isteni lesz! Kelbimbóból csak fél kilót tettem bele, fokhagymából meg két gerezdet, és tettem hozzá egy kis sonkát is, amit megpirítottam. Tökéletes ebéd volt! Köszi a receptet!

marti48
Marti48 / marti48 Tue, 2015-02-10 18:34

Kedves Viola,

nagyon örülök, hogy Neked is izlett! Eddig csak a rakottast ismertem, ezt ki kellett probalnom. :) Jo ötlet a sonka! üdv: Marti

318
kelbimbó 1 kg
salottahagyma 2 közepes db
0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd
vaj 2 ek
crème fraîche 5 dkg
olívaolaj 1 ek
dijoni mustár 1 teáskanál
fekete bors 0 ízlés szerint
parmezán sajt 10 dkg