r
Nosalty Logó

Pikáns kelbimbó köret

Marti48
Pikáns kelbimbó köret
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

318
Kalória
17.3g
Fehérje
23.7g
Szénhidrát
19.5g
Zsír
212.7g
Víz
49.9g
Koleszterin
9g
Élelmi rost
6.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 318 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1271 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 101 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1172.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    398 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    212.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    192 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    400 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1040 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3579 micro
Összesen 318 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.4 g

Zsír

  • Összesen
    78 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4689.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    1593 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    1356 mg
  • Nátrium
    1415 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    94.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    850.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    741 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    770 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1602 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    574 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    389 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    4162 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14315 micro
Összesen 1271 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    68.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1150 micro
Összesen 101 kcal

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk a kelbimbókat, megmossuk, majd forró, sós vízben kb. 15 percen keresztül "roppanósra" megpároljuk. A sós vízben hagyjuk egy darabig állni, majd szűrőbe borítva hideg vízzel hirtelen lehűtjük.
  2. Közben a salottát hosszában kettévágjuk, és felkarikázzuk, a fokhagymát pedig apróra kockázzuk.
  3. A vajat egy nagy serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk a hagymákat, és kevergetve, pirítás nélkül megpároljuk. Ha szükséges, pici vízzel lazítsuk.
  4. Amikor ezzel elkészültünk, a kelbimbókat beleborítjuk, és rázogatva, óvatosan meg-meg keverve felforrósítjuk ezeket, ha picit megpirul, akkor jó.
  5. A crème fraîche, az olívaolaj és a mustár keverékét hozzáadjuk, és összeforraljuk. Borsozzuk és sózzuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 40 p

Kicsit körülnéztem főzős oldalakon, mert szerettem volna a rakott variáció helyett valami mást kipróbálni. A darált húst egybesült fasírtnak készítettem el, jó lett ez a kombináció, bár ezt a receptet markáns sült húsokhoz ajánlották pl. pulyka, bárány vagy vadhús. Szerintem még önmagában is finom, friss baguettel pl. :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...