r
Nosalty Logó

Káposztás csirke

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Marcsisef
Káposztás csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 817 kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3268 kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 141 kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.3 g

Zsír

  • Összesen
    73.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2280.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    1780 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    335.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    856 micro
Összesen 817 kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.4 g

Zsír

  • Összesen
    293.2 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    754 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9121.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    359 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    1264 mg
  • Nátrium
    7122 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1341.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    320 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3423 micro
Összesen 3268 kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 141 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző nap:acsirkét feldaradoljuk és/vagy acsirkecombokathajlatnál csontig bevágjuk. Megszórjuk ételízesítővel.
  2. Az étel készítése előtt a savanyú káposztát egy léből kimossuk, ha nagyon savanyúnak érezzük.
  3. Megfelelő méretű tepsi alját a szalonnaszeletek felével kibéleljük, erre egyenletesen, lazán elterítjük a levéből kicsavart káposzta felét. A husokatbőrrel lefele eligazítjuk a káposzta ágyon, ezután ismét káposzta következik az előbb leírt módon. Végül a maradék szalonnával betakarjuk.
  4. Alufóliával szorosan lezárva, közepes hőmérsékletű sütőben kb. 1 órát pároljuk. A tepsit kivesszük a sütőből, a fóliát levesszük, és a húson szúrópróbát végzünk. Ha a hús puha, akkor a szalonnát, a felső káposztaréteget és a husokattányérra szedjük.
  5. Visszatesszük a káposztát, majd a szalonnát, tetejére a husokat, bőrrel felfelé. Sütőbe vissza helyezve erősebb hőmérsékleten addig sütjük, amíg a bőre ropogós nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35X24
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Elkészítettem: 51 alkalommal
  • Receptkönyvben: 197
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 20952
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 17.

Ajánló

Aki a csirke bőrét nem szereti, tálalás előtt húzza le, mert ha sütés előtt teszi, akkor a hús kiszárad! Friss kenyérrel kínáljuk. Jó étvágyat!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

A finom savanyú káposztát nagyon szeretjük, természetesen a csirkecombot és a füstölt szalonnát is. Az ötlet adja magát, tehát együtt felséges. A férjem készítette először, ő szalmaözvegy vagy agglegény ételnek hívja, mert olyan egyszerű.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...