Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mustáros sült csirke Évi nénitől

Mustáros sült csirke Évi nénitől
Mustáros sült csirke Évi nénitől
85 perc / előkészület: 5 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, de nagyszerű. Kiváló hozzá bármilyen zöldséges/gyümölcsös köret.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkét megmossuk, kívül-belül szárazra töröljük, bekenjük lágy vajjal, sózzuk, borsozzuk, fóliával letakarva 40-50 percig közepes tűzön sütjük egy akkora tűzálló tálban, amekkora pont a csirke.
  2. Ekkor levesszük a fóliát, a csirkét körben megkenjük a magos mustárral, és mindkét felét pirosra sütjük (kb. fél óra alatt) .
  3. A csirkét még pihentetjük 10 percet tálalás előtt.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 14 510
elküldve: 5
receptkönyvben: 350
elkészítve: 14/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
babakonyha: baba 18-24 hónap
fogás: főétel
alkalom: szilveszter, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mustáros egészben sült csirke, egész csirke mustárosan, mustáros csirke

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bedett
bedett Mon, 2016-04-04 15:27

Nagyon örülök, hogy életem első egészben sült csirkéjéhez ezt a nagyon egyszerű, ámde annál finomabb receptet választottam! Mennyei lett :) Köszi, hogy megosztottad Évi néni! Legyen szép napod! :)

firstlady
firstlady Tue, 2016-02-23 10:05

Hmmmm.... Legszívesebben beleharapnék a képbe! Na jó, kulturáltan vágnék belőle egy darabkát. :-)
Én félnék - féltem volna - attól, hogy fél óra alatt jól megég a magos mustár a csirkén, de most elhiszem, hogy nem. Így lesz, ami lesz, még a héten kipróbálom.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2016-02-23 12:07

Köszi. Ne aggódj, ilyen lesz. Bár, ha azt látod, hogy nagyon sötétedik, takard le a tetejét alufóliával. Remélem annyira ízlik majd, mint ahogyan nekünk.:-)

Torma
Torma / Torma Fri, 2013-11-01 21:18

Nagyon tudsz Vass! Kinézem a tálból! Guszta-dundi-ropogós...kellemes hétvégét, p, T :)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2013-11-01 16:48

Kedves Márti!
Köszönöm szépen. Még a maradékát is feldolgoztam egy pitében és nagyon jól jött ez az ízesítés.
Szép hétvégét kívánok!
Szeretettel ölel: Évi néni

marti48
Marti48 / marti48 Fri, 2013-11-01 16:22

Kedves Evi neni, ezt a modszert bar ismerem, de nem tudom megallni, hogy ne gratulaljak. A Foto is remekül sikerült!:)

Puszi, Marti

514
csirke 1.5 kg
1 tk
bors 0 ízlés szerint
dijoni mustár 2 ek
vaj 5 dkg