Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirke saltimbocca

Csirke saltimbocca
Csirke saltimbocca
27 perc / előkészület: 15 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Habár az eredeti saltimboccához borjúhúst használnak, csirkemellel is elkészíthető.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

 

 

  1. A zsályát megmossuk, szárazra töröljük, a leveleit letépkedjük.
  2. A csirkemelleket mossuk, szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk. Mindegyikbe egy-egy zsebet vágunk, melyekbe 1-2 zsályalevelet és 1 szelet sonkát teszünk. Hústűvel összetűzzük.
  3. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. A húst oldalanként 6 perc alatt megsütjük.
  4. A megmaradt zsályaleveleket az utolsó percben a húshoz tesszük, és együtt tovább sütjük.
  5. A borral felöntjük, felfőzzük, hozzákeverjük a hideg vajat. Sóval, borssal ízesítjük.
  6. A húst a szósszal leöntve tálajuk.
     




  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 370
elküldve: 1
receptkönyvben: 150
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zsályás csirke, csirke zsályás szószban, sonkával töltött csirke

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vic
vic Thu, 2010-06-24 12:39

Nagyon jól néz ki!!! Receptkönyvbe mentve! Ki fogom próbállni!!

325
csirkemell filé 60 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
pármai sonka 8 dkg
zsálya 3 db
napraforgó olaj 2 ek
fehérbor 125 ml
vaj 2 ek