r
Nosalty Logó

Pikáns csirkés ravioli gorgonzola szószban

NS
Pikáns csirkés ravioli gorgonzola szószban
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Szósz

1357
Kalória
70.3g
Fehérje
109.6g
Szénhidrát
70.3g
Zsír
546.3g
Víz
405.8g
Koleszterin
9.2g
Élelmi rost
12.1g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Szósz

Összesen 1357 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Szósz

Összesen 2710 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Szósz

Összesen 138 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    70.3 g

Zsír

  • Összesen
    70.3 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    406 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3381.3 g
  • Cink
    137 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    648 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    1028 mg
  • Nátrium
    1310 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    109.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    546.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    384 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    436 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    322 mg
  • Retinol - A vitamin:
    283 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1199 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2461 micro
Összesen 1357 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    140.6 g

Zsír

  • Összesen
    140.6 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    812 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6762.7 g
  • Cink
    275 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    1296 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    2056 mg
  • Nátrium
    2620 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    219.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1092.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    767 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    872 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    391 micro
  • Kolin:
    643 mg
  • Retinol - A vitamin:
    566 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2398 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4922 micro
Összesen 2710 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 138 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, alaposan összegyúrjuk, majd frissen tartó fóliába tekerjük, fél óráig a hűtőben pihentetjük.

Töltelék

  1. Miközben a tésztánk pihen, elkezdjük a tölteléket. A bacont olívaolajon megpirítjuk, beleszórjuk az újhagyma karikákat, 1-2 percig dinszteljük.
  2. Ekkor beletesszük a felkockázott csirkemellet, valamint a reszelt zellert. Sóval, borssal fűszerezzük, amíg pirul, majd rányomjuk a fokhagymákat.
  3. Addig dinszteljük, amíg a hús meg nem puhul (minimális mennyiségű vizet rakhatunk alá).
  4. Beleöntjük az egészet egy aprítógépbe/turmixba, majd tejföl hozzáadásával összedaráljuk (olyan állagú legyen, mint a hortobágyi húsos palacsinta tölteléke).
  5. A tésztát ekkor kinyújtjuk papírvékonyra (tésztagéppel könnyebb), majd kiszaggatjuk, megtöltjük, és derelyekészítő segítségével (félbehajtja, és összenyomja a tészta végét) ravioli formát készítünk.
  6. A kis batyukat forrásban lévő vízbe tesszük, megvárjuk, míg a víz tetejére feljönnek, onnantól számítva 1 perc múlva kiszedjük őket a főzővízből.

Szósz

  1. Vajon megpároljuk a karikákra vágott újhagymát és fokhagymát.
  2. A csapott ek lisztet hozzáadjuk, kicsit futtatjuk.
  3. Hozzáöntjük a tejszínt, ízesítjük sóval, borssal.
  4. Amikor a tejszín gyöngyözni kezd, beletesszük a kisebb darabokra felszeletelt gorgonzolát, és addig főzzük, amíg a gorgonzola el nem olvad.
  5. A bazsalikom leveleket apróra vágjuk, a végén beleforgatjuk a kész mártásba.
  6. A tortelliniket egy tányérra helyezzük, leöntjük a szósszal. Díszítésként bazsalikomlevelet teszünk rá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 10 p

Valami finom ravioli receptet kerestem, meg is találtam, majd újragondoltam, és ez lett belőle.:) Isteni az ízharmónia, kicsit macerás, de megéri elkészíteni, itthon imádta mindenki!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek