r
Nosalty Logó

Krumplis ravioli maradékból

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyihaj
Krumplis ravioli maradékból
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 672 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 2684 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 203 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    941.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    747 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    3596 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 672 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    101.2 g

Zsír

  • Összesen
    143.5 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1023 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3765.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    1032 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    1531 mg
  • Nátrium
    762 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    249 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    701.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1227 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    179 micro
  • K vitamin:
    214 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    728 mg
  • Retinol - A vitamin:
    975 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    2986 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    14382 micro
  • Lut-zea
    1022 micro
Összesen 2684 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1085 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 203 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, és az olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a darált húst, megpirítjuk, fűszerezzük, hozzákeverjük a fokhagymát. Hozzáadjuk a liszttel elkevert paradicsomot, és készre pároljuk a húst. (Amennyiben van maradék pörkölt vagy bolognai mártás otthon, esetleg főtt hús, sült hús, az is kiváló alapja a tölteléknek! Pörkölt és bolognai esetében csak liszt kell a töltelékbe, és azzal átforralni. Maradék hús esetében kedvünk szerint ízesíthetjük a mártást.)
  2. A tésztához sós vízben megfőzzük a kockára vágott burgonyát. Összetörjük, hagyjuk langyosra hűlni. (Ha van maradék tört krumpli, akkor ezzel a lépéssel előrébb vagyunk :). A langyos krumplihoz adjuk a hozzávalókat, és összeállítjuk a tésztát. (Én eddig minden esetben gluténmentes liszttel készítettem, így először 15 dkg Coelipan/Schar lisztet tettem a tésztához, hagytam állni 20 percet, majd ha nagyon formázhatatlan volt a tészta, akkor tettem még hozzá 1-2 evőkanálnyit. Gluténmentes liszttel akkor jó a tészta, ha még picit ragad, mert így megsütve sem lesz kőkemény! A ragacsos tészta olajos kézzel jól formázható :).)
  3. A krumplis tésztából 20-24 golyót formázunk, amit vagy kinyújtunk körré, vagy haladósan a kezünkkel ellapítunk, teszünk bele egy kanálnyi tölteléket, és félbehajtva, összenyomkodjuk a széleit.
  4. Ha szeretjük, szezámmag is kerülhet kívülre rá.
  5. Serpenyőben kevés olajat melegítünk, és közepes hőfokon (főzőlapon 5-6-os fokozat) szépen átsütjük a raviolik mindkét oldalát. Oldalanként 6-8 perc alatt.
  6. Melegen tálaljuk fokhagymás, metélőhagymás tejföllel. Ízlés szerint reszelt sajttal is megszórható.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 14953
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 01.

Ajánló

Pohár félszáraz vörösbor :).

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Krumplis pogácsa sósan tuningolva :). Különösebb sztorija nincs, nálunk tényleg a maradékok élnek tovább ebben a receptben :). A fokhagymás tejföl miatt inkább vacsorának vagy hétvégi ebédnek ajánlom friss zöldsalátával.

Hozzászólások

kicsivik

Kedves Nyihaj! Remek ötletet adtál a vasárnapi ebéd "újrahasznosításához". Kisebb módosításoknak ugyan alávetettem az alapreceptet, de az érdem a tiéd! Holnap délben minden kiderül... 8) Üdv, Viki

nyihaj

Szia Viki! Jól sikerült az ebéd? (remélem :p) Oszd meg kérlek, a tapasztalataidat! Köszi, Hajni

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.