Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplis ravioli maradékból

Krumplis ravioli maradékból
Krumplis ravioli maradékból
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Krumplis pogácsa sósan tuningolva :). Különösebb sztorija nincs, nálunk tényleg a maradékok élnek tovább ebben a receptben :). A fokhagymás tejföl miatt inkább vacsorának vagy hétvégi ebédnek ajánlom friss zöldsalátával.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

  • 45 dkg burgonya (főtt avagy maradék tört krumpli)
  • 3 db tojássárgája
  • 2 ek napraforgó olaj (ha van, akkor olívaolaj)
  • 5 dkg vaj (maradék tört burgonya esetén ez már nem kell, hiszen van benne vaj)
  • 20 dkg finomliszt (finom, gluténmentes változatban 15-20 dkg GM )

A töltelékhez

A tálaláshoz

ajánlat

Pohár félszáraz vörösbor :).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, és az olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a darált húst, megpirítjuk, fűszerezzük, hozzákeverjük a fokhagymát. Hozzáadjuk a liszttel elkevert paradicsomot, és készre pároljuk a húst. (Amennyiben van maradék pörkölt vagy bolognai mártás otthon, esetleg főtt hús, sült hús, az is kiváló alapja a tölteléknek! Pörkölt és bolognai esetében csak liszt kell a töltelékbe, és azzal átforralni. Maradék hús esetében kedvünk szerint ízesíthetjük a mártást.)
  2. A tésztához sós vízben megfőzzük a kockára vágott burgonyát. Összetörjük, hagyjuk langyosra hűlni. (Ha van maradék tört krumpli, akkor ezzel a lépéssel előrébb vagyunk :). A langyos krumplihoz adjuk a hozzávalókat, és összeállítjuk a tésztát. (Én eddig minden esetben gluténmentes liszttel készítettem, így először 15 dkg Coelipan/Schar lisztet tettem a tésztához, hagytam állni 20 percet, majd ha nagyon formázhatatlan volt a tészta, akkor tettem még hozzá 1-2 evőkanálnyit. Gluténmentes liszttel akkor jó a tészta, ha még picit ragad, mert így megsütve sem lesz kőkemény! A ragacsos tészta olajos kézzel jól formázható :).)
  3. A krumplis tésztából 20-24 golyót formázunk, amit vagy kinyújtunk körré, vagy haladósan a kezünkkel ellapítunk, teszünk bele egy kanálnyi tölteléket, és félbehajtva, összenyomkodjuk a széleit.
  4. Ha szeretjük, szezámmag is kerülhet kívülre rá.
  5. Serpenyőben kevés olajat melegítünk, és közepes hőfokon (főzőlapon 5-6-os fokozat) szépen átsütjük a raviolik mindkét oldalát. Oldalanként 6-8 perc alatt.
  6. Melegen tálaljuk fokhagymás, metélőhagymás tejföllel. Ízlés szerint reszelt sajttal is megszórható.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 13 542
elküldve: 0
receptkönyvben: 229
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

nyihaj

Mióta szakács: 2011.07.20.
120 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

burgonyatésztás-darált húsos egytálétel, húsos, paradicsomos ravioli

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kicsivik
kicsivik / kicsivik Tue, 2012-03-20 20:33

Kedves Nyihaj!
Remek ötletet adtál a vasárnapi ebéd "újrahasznosításához". Kisebb módosításoknak ugyan alávetettem az alapreceptet, de az érdem a tiéd! Holnap délben minden kiderül... 8)
Üdv,
Viki

nyihaj
nyihaj / nyihaj Wed, 2012-03-21 20:58

Szia Viki!
Jól sikerült az ebéd? (remélem :p) Oszd meg kérlek, a tapasztalataidat! Köszi, Hajni

671
burgonya 45 dkg
tojássárgája 3 db
napraforgó olaj 2 ek
vaj 5 dkg
finomliszt 20 dkg
darált sertéshús 15 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 1 gerezd
napraforgó olaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
sűrített paradicsom 5 dkg
fűszersó 0 ízlés szerint
tejföl 4 ek
fokhagyma 1 gerezd
snidling 0.5 csokor
sajt 10 dkg