r
Nosalty Logó

Klasszikus cigánypecsenye

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dávid
Klasszikus cigánypecsenye
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 638 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 2546 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 269 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    56.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    631.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 638 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.5 g

Zsír

  • Összesen
    227.5 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    372 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2524.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    1196 mg
  • Nátrium
    849 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    589.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    451 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 2546 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 269 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először készítsük el a pácot: ehhez keverjük össze a kétféle mustárt, reszeljük bele a fokhagymát, és adjuk hozzá a fűszerpaprikát.
  2. A húsokat sózzuk, borsozzuk, majd megkenjük a mustáros szósszal, és hagyjuk legalább egy órán át, persze az csak jó tesz neki, ha minél tovább így pihen.
  3. A szalonnát felcsíkozzuk, és egy centis távolságokban becsíkozzuk, hogy meglegyen a kakastaréj forma.
  4. Száraz serpenyőben aranyszínűre sütjük a szalonnákat, majd kivesszük, és egy kis tálba kiöntjük a zsírt is.
  5. A serpenyőben visszaöntünk 3 evőkanállal a zsírból, felforrósítjuk, majd hirtelen megpirítjuk benne a hússzeletek mindkét oldalát, hogy kérget kapjon.
  6. Ha a húsok kívül megpirultak, akkor félrehúzzuk, óvatosan ráöntjük a vizet - vigyázat, fröcskölni fog - és közepes lángon, fedő alatt 15 percig pároljuk a húst, közben egyszer megfordítjuk.
  7. Levesszük róla a fedőt, és hagyjuk, hogy teljesen elpárologjon alóla a víz. Amikor már csak a zsiradék maradt, további 1-2 percig sütjük mindét oldalán, visszadobjuk mellé a megsütött szalonnát is, majd együtt tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 610
  • Tegnapi nézettség: 1665
  • 7 napos nézettség: 1756
  • Össznézettség: 260011
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 03.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az egyik olyan étel, amit szinte sehol nem csinálnak tisztességesen, úgyhogy kénytelenek vagyunk mi magunk otthon elkészíteni. Pedig olyan egyszerű! Ehhez a legjobb krumplis köretet szerintem úgy készíthetjük el, hogy félig megfőzzük a gerezdekre vágott burgonyát, majd a maradék szalonnazsírban átpirítjuk. Isteni lesz! Ha teljes mértékig autentikusak szeretnénk maradni, akkor hagyjuk el belőle a mustárt, bár ez a legtöbb receptben már benne van, így az enyémben is, mert finom ízt ad a húsnak.

Hozzászólások (7)

Törölt felhasználó

Félévente biztosan készítem. Kisebb-nagyobb változtatásokkal ez az alap recept.

Törölt felhasználó

Ízhuszár! Te még nem ettél rendes cigánypecsenyét! Ez egy mustáros flekken!!!

Chef Guevara

ha valakit sztárolnak, annak már magyarul sem kell rendesen tudni? én ilyen iromány sosem adnék ki a kezemb?l (a recept jó)

Törölt felhasználó

Chef , te sem tudod hasznalni a targyas esetet! Tedd le a kovet...

Béba_43

Igazi cigánypecsenye nincs mustáros izével bekenve!!!!!!!!!!! Borrs, szallonna, s paprika!!!!!

Törölt felhasználó

Ez nem ciganypecsenye...de jo csak mas kategoria.

janosmorvai69

A 2. pontban leírtakat komolyan gondolod?

janosmorvai69

A 2. pontban leírtakat komolyan gondolod?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek