r
Nosalty Logó

Paradicsomos cigánypecsenye

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Zsanett
Paradicsomos cigánypecsenye
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A pácolt húshoz

A raguhoz

A díszítéshez

A körethez

Összesen 1427 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A pácolt húshoz

A raguhoz

A díszítéshez

A körethez

Összesen 2854 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A pácolt húshoz

A raguhoz

A díszítéshez

A körethez

Összesen 209 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.1 g

Zsír

  • Összesen
    99.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1349.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    764 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    427.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    632 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    20135 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 1427 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.3 g

Zsír

  • Összesen
    199.9 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    369 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2699.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    1529 mg
  • Nátrium
    505 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    855.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    135 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    394 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    1263 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    40270 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 2854 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2973 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 209 kcal

Hozzávalók

A pácolt húshoz

A raguhoz

A díszítéshez

A körethez

Elkészítés

A pácolt húshoz

  1. Először a páclét készítjük el. A fokhagymákat megtisztítjuk, kivesszük a közepét, összetörjük, befűszerezzük, és olívaolajjal felöntjük, alaposan elkeverjük.
  2. A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk. Ráecseteljük a húsokra a páclét, a maradékot rájuk öntjük, és fél napot hagyjuk állni a húsokat a pácban.
  3. A ragu elkészítése következik. Ha a húsok eleget álltak a pácban, a vöröshagymát félbevágjuk, félkarikákra szeleteljük, a fokhagymát hozzápaszírozzuk, hozzáadjuk a rozmaringot, és kevés olívaolajon összepirítjuk közepes hőfokon.
  4. Mikor megpirult a hagyma, hozzáadjuk a paradicsompürét, összepirítjuk, és felengedjük annyi vízzel, hogy híg tejföl állagú legyen - azaz ragu állagú.
  5. A korábban bepácolt hússzeleteket beletesszük a raguba, és lefedve, kis lángon kb 1 óra alatt készre pároljuk.
  6. Amíg a hús párolódik a raguban, addig a szalonnát felszeleteljük,és saját zsírjában megsütjük.
  7. A kész ételt hasábburgonyával tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 121
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 24946
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Zsanett 9 recept

Párom egyik kedvenc étele és gondoltam, hogy meglepem vele az évfordulónkon, hiszen még nem főztem ilyet ezelőtt. Szerintem bevált a recept! :)

Hozzávalók

A pácolt húshoz

A raguhoz

A díszítéshez

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek