Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertéskaraj pikáns mártással

Sertéskaraj pikáns mártással
Sertéskaraj pikáns mártással
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Arra már pontosan nem emlékszem, hogy a recept honnan ered, csak arra, hogy régóta készítjük szilva szezonban ezt a különleges ételt. Ínyenceknek ajánlom!

hozzávalók / 4 adag

Sült húshoz

Pikáns mártáshoz

Körethez

Szólj hozzá!

elkészítés

Sült húshoz

  1. Előző nap este a húst felszeleteljük és besózzuk.
  2. Másnap egy serpenyőben (én teflont használok) felforrósítjuk a margarint és az olajat. A hússzeleteket enyhén megborsozzuk, és a forró zsiradékban hirtelen átsütjük.
  3. Ezután kivesszük a húst, és egy tűzálló tálba tesszük át, amelybe belemertük a négy evőkanál forró vizet.
  4. Előmelegített sütőben alufóliával letakarva készre pároljuk.

Pikáns mártáshoz

  1. A serpenyőben maradt pecsenyeléhez öntjük a bort. Átforrósítjuk.
  2. Ezután beletesszük a zúzott fokhagymát, a cukrot, a szegfűszeget, a csipet borsot és a félbevágott, magozott szilvát.
  3. Átforgatjuk. Ezután reszeljük bele a gyömbért. Puhulásig kevergetve főzzük.
  4. Ezután meghintjük a keményítővel, és besűrítjük.

Körethez

  1. A burgonyát enyhén sós vízben héjastul megfőzzük.
  2. A petrezselymet finomra vágjuk.
  3. A főtt burgonyát tisztítás után zsiradékmentesen tálra tesszük, meghintjük petrezselyemmel. Mellé tesszük a húst és a mártást.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1400 Ft
  • elkészítettem: 26 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 912
elküldve: 0
receptkönyvben: 48
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
362 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: ősz
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

disznósült szilvaszósszal, sült karajszeletek szilvamártással és petrezselymes burgonyával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Thu, 2018-08-09 17:06

Kedves Szerkesztők!
Köszönöm szépen, hogy a receptemet beválogattátok a 11 remekbe szabott szilvás hús közé.
Andi

Tamás D. Gábor
Tamás D. Gábor Mon, 2015-10-05 14:25

Az egyik legfinomabb gyümölcs-husos étel, amit eddig készitettem. Sajnos a mártás kevés lett, mert mindenki azt ette! Legközelebb többet kell belőle főzni Köszönöm a receptet. Éva

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Mon, 2015-10-05 21:18

Kedves Éva!
Köszönöm a visszajelzésedet. Örülök, hogy nektek is ízlett ez a fajta gyömbéres ínyenc mártás. További jó sütés-főzést! Andi

600
sertés rövidkaraj 60 dkg
margarin 4 dkg
napraforgó olaj 2 ek
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
víz 4 ek
szilva 70 dkg
cukor 1 ek
fokhagyma 2 gerezd
szegfűszeg 5 db
gyömbér 2 cm
vörösbor 3 dl
fekete bors 2 csipet
étkezési keményítő 3 g
kifliburgonya 60 dkg
petrezselyem 1 ek