Nosalty Logó

Egzotikus csirke ananászban

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Egzotikus csirke ananászban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 898 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1793 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 88 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.7 g

Zsír

  • Összesen
    41.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1297.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    686 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    493.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    224 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    343 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    422 micro
Összesen 898 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.5 g

Zsír

  • Összesen
    83 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2595 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    765 mg
  • Nátrium
    1373 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185.8 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    986.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    447 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    442 micro
  • Kolin:
    258 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    686 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    843 micro
Összesen 1793 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 88 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az ananászt kettévágjuk, és a belsejét kivájjuk. Ne dobjuk el a héját, tálaláshoz tökéletes lesz! Vigyázzunk arra, hogy a kemény fás belsejét nehogy beletegyük az ételbe, ezt el kell távolítanunk. Az ananász húsát kis kockákra vágjuk, a csirkekockák méretének megfelelően.
  2. A vöröshagymát közepesen apróra vágjuk, majd egy wokban olajat forrósítunk és üvegesre pároljuk benne a hagymát. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott csirkehúst, sózzuk, borsozzuk és megpirítjuk/pároljuk. A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk és apróra vágjuk. Hozzáadjuk a wokban gőzőlgő finomsághoz, majd ehhez adjuk az áttört fokhagymát és a szójaszószt.
  3. Egy fazékban vizet forralunk, és a rizs zacskóját feltüntetett útmutató szerint megfőzzük.
  4. Mikor a paprikánk is megpuhult a wokban, hozzáadjuk a felkockázott ananászunkat is és óvatosan megkevergetjük. Időközben megkóstoljuk és leteszteljük, hogy vajon hiányzik-e valamilyen íz az elképzelésünknek és ízlésünknek megfelelően. Ha igen, pótoljuk. Esetleg adhatunk hozzá extra szójaszószt.
  5. Az egész csirkeragut összekeverjük a rizzsel (vagy tálalhatjuk külön-külön is), és visszatöltjük a kivájt ananászhéjba. Ha nem akarjuk összekeverni, akkor először a rizst halmozzuk a "tálka" aljára, erre kerül a ragu.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7629
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 24.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ismét egy BBC Good Food magazinos recept. Hatalmas sikert aratott nálunk. A magazin szerint az étel kambodzsai.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.