Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egzotikus csirke ananászban

Egzotikus csirke ananászban
Egzotikus csirke ananászban
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ismét egy BBC Good Food magazinos recept. Hatalmas sikert aratott nálunk. A magazin szerint az étel kambodzsai.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az ananászt kettévágjuk, és a belsejét kivájjuk. Ne dobjuk el a héját, tálaláshoz tökéletes lesz! Vigyázzunk arra, hogy a kemény fás belsejét nehogy beletegyük az ételbe, ezt el kell távolítanunk. Az ananász húsát kis kockákra vágjuk, a csirkekockák méretének megfelelően. 
  2. A vöröshagymát közepesen apróra vágjuk, majd egy wokban olajat forrósítunk és üvegesre pároljuk benne a hagymát. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott csirkehúst, sózzuk, borsozzuk és megpirítjuk/pároljuk. A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk és apróra vágjuk. Hozzáadjuk a wokban gőzőlgő finomsághoz, majd ehhez adjuk az áttört fokhagymát és a szójaszószt.
  3. Egy fazékban vizet forralunk, és a rizs zacskóját feltüntetett útmutató szerint megfőzzük.
  4. Mikor a paprikánk is megpuhult a wokban, hozzáadjuk a felkockázott ananászunkat is és óvatosan megkevergetjük. Időközben megkóstoljuk és leteszteljük, hogy vajon hiányzik-e valamilyen íz az elképzelésünknek és ízlésünknek megfelelően. Ha igen, pótoljuk. Esetleg adhatunk hozzá extra szójaszószt.
  5. Az egész csirkeragut összekeverjük a rizzsel (vagy tálalhatjuk külön-külön is), és visszatöltjük a kivájt ananászhéjba. Ha nem akarjuk összekeverni, akkor először a rizst halmozzuk a "tálka" aljára, erre kerül a ragu.

 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 361
elküldve: 4
receptkönyvben: 195
elkészítve: 8/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Na ezt süsd ki!

Mióta szakács: 2012.02.05.
47 recept

receptjellemzők

konyha: afrikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
konyhatechnológia: wok receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kambodzsai csirke, csirke ananászban tálalva, ananászos csirke

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

898
csirke 500 g
paprika 3 db
ananász 1 db
vöröshagyma 1 közepes fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szójaszósz 2 ek
fokhagyma 2 gerezd
mogyoróolaj 3 ek
basmati rizs 125 g