r
Nosalty Logó

Ananásszal rakott csirkehús

Katrin
Ananásszal rakott csirkehús
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

439
Kalória
25.9g
Fehérje
14.5g
Szénhidrát
30.8g
Zsír
218.3g
Víz
156.6g
Koleszterin
1.3g
Élelmi rost
11.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 439 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2634 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 140 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1079.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    495 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    218.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 439 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.5 g

Zsír

  • Összesen
    184.9 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    939 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6479.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    1283 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    1797 mg
  • Nátrium
    2967 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    87 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    1309.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    827 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    395 mg
  • Retinol - A vitamin:
    807 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    747 micro
Összesen 2634 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    69.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 140 kcal

Elkészítés

  1. Veszünk kb. 6-8 db felső csirkecombot, kicsontozzuk, bőrét levesszük, és kiklopfoljuk, majd besózzuk. (Ha nem szeretjük a csirkecombot, lehet csirkemellből is készíteni.)
  2. Kibontjuk az ananászkonzervet, és lecsepegtetjük, a levét megihatjuk.
  3. Egy kisebb tepsit picit kiolajozunk (akár vajjal is kikenhetjük), majd felszeleteljük a két kisebb fej vöröshagymát, és rászórjuk a kiolajozott tepsire.
  4. Ezután pedig rárakosgatjuk egymás mellé a besózott csirkehusikat. A húsokra elrendezzük szépen az ananászkarikákat. (Én most kettévágtam minden ananászkarikát, s úgy raktam a húsra.)
  5. A pohár tejfölt jól összekeverjük, és erre ráöntjük, majd pedig szépen rárakosgatjuk a sajtszeleteket.
  6. Kb. 2 dl vizet öntünk a húsok alá a tepsibe, és betakarjuk alufóliával.
  7. Kb. 30 percig sütjük nagy lángon a sütőben. Utána kivesszük a sütőből, levesszük róla az alufóliát, s villával megszurkáljuk, megnézzük, hogy mennyire puhult meg a hús. Általában ennyi elég szokott lenni.
  8. Utána még visszatesszük jó 5-10 percre alufólia nélkül, hogy a teteje kicsit megbarnuljon.
  9. Majd kivesszük a sütőből, s akár sült krumplival vagy salátával tálalhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x22

Szeretjük a gyümölcs és hús kombinációt, ezért találtam ki, hogy együtt süssük meg a húst az ananásszal, amit ugyan szeretünk, de nagyon ritkán eszünk...

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...