Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ananásszal rakott csirkehús

Ananásszal rakott csirkehús
Ananásszal rakott csirkehús
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a gyümölcs és hús kombinációt, ezért találtam ki, hogy együtt süssük meg a húst az ananásszal, amit ugyan szeretünk, de nagyon ritkán eszünk...

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Szeretjük a rakott ételeket, mert összeérnek az ízek, s nagyon finom lesz, no meg nem utolsó szempont, hogy csak összerakjuk, s magától elkészül...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Veszünk kb. 6-8 db felső csirkecombot, kicsontozzuk, bőrét levesszük, és kiklopfoljuk, majd besózzuk. (Ha nem szeretjük a csirkecombot, lehet csirkemellből is készíteni.)
  2. Kibontjuk az ananászkonzervet, és lecsepegtetjük, a levét megihatjuk.
  3. Egy kisebb tepsit picit kiolajozunk (akár vajjal is kikenhetjük), majd felszeleteljük a két kisebb fej vöröshagymát, és rászórjuk a kiolajozott tepsire.
  4. Ezután pedig rárakosgatjuk egymás mellé a besózott csirkehusikat. A húsokra elrendezzük szépen az ananászkarikákat. (Én most kettévágtam minden ananászkarikát, s úgy raktam a húsra.)
  5. A pohár tejfölt jól összekeverjük, és erre ráöntjük, majd pedig szépen rárakosgatjuk a sajtszeleteket.
  6. Kb. 2 dl vizet öntünk a húsok alá a tepsibe, és betakarjuk alufóliával.
  7. Kb. 30 percig sütjük nagy lángon a sütőben. Utána kivesszük a sütőből, levesszük róla az alufóliát, s villával megszurkáljuk, megnézzük, hogy mennyire puhult meg a hús. Általában ennyi elég szokott lenni.
  8. Utána még visszatesszük jó 5-10 percre alufólia nélkül, hogy a teteje kicsit megbarnuljon.
  9. Majd kivesszük a sütőből, s akár sült krumplival vagy salátával tálalhatjuk.
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 32x22 cm
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 30 545
elküldve: 5
receptkönyvben: 254
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Katrin

Mióta szakács: 2015.05.22.
127 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

ananászos sajtos csirkecomb, tejfölös-sajtos csirkecomb ananásszal, ananászos hús tepsiben sütve

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Maretta
Maretta Thu, 2017-10-19 12:14

Ezt a receptet kiprólom, csak azt nem értem, miért tettél az ananászos húsra narancs karikát!
Nagyon ötletes étel.

Medovarszki Tamásné
Katrin / Medovarszki Tamásné Thu, 2017-10-19 14:09

Szia Maretta! Már kb. 5-6 éve mindig, amikor felrakok saját étel képeimet, naranccsal díszítem a tányért. De nem esszük meg hozzá. Ez csak egy díszítés.

Tmiki
Tmiki Thu, 2015-07-02 10:33

1 kerdesem lenne csak. A 2dl vizet a husokra ontjuk kozvetlenul?

Medovarszki Tamásné
Katrin / Medovarszki Tamásné Thu, 2015-07-02 17:02

Szia Tmiki! Bocsi, de csak most értem haza. Amikor már rajta van a sajtszelet is a húsokon, akkor én a tepsi 2 szélére szoktam önteni a vizet, hogy a sajtok ne mozduljanak el. Üdv.: Katrin

Medovarszki Tamásné
Katrin / Medovarszki Tamásné Thu, 2015-07-02 17:04

Bocsi! Azért írtam, hogy a húsok alá öntjük a vizet, mivel ahogy a tepsi szélére öntjük a vizet, akkor az tulajdonképpen a húsok alá folyik.

435
csirke felsőcomb 80 dkg
1 kávéskanál
ananászkonzerv 40 dkg
vöröshagyma 2 közepes db
tejföl 1.5 dl
sajt 15 dkg
víz 2 dl