r
Nosalty Logó

Pihekönnyű túrós-diós-lekváros pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Pihekönnyű túrós-diós-lekváros pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A túrós töltelékhez

A kenéshez, szóráshoz

Összesen 593 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A túrós töltelékhez

A kenéshez, szóráshoz

Összesen 4735 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A túrós töltelékhez

A kenéshez, szóráshoz

Összesen 312 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    838.3 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 593 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.7 g

Zsír

  • Összesen
    236.3 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    1250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6706.7 g
  • Cink
    1309 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    942 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    2382 mg
  • Nátrium
    486 mg
  • Réz
    53 mg
  • Mangán
    46 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    512.4 g
  • Cukor
    279 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    582.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1119 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    345 micro
  • Kolin:
    893 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1097 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1203 micro
Összesen 4735 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    441.8 g
  • Cink
    86 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    67 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    40 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 312 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A túrós töltelékhez

A kenéshez, szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához először elmorzsoljuk a sütőporoslisztben a vajat, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. A tejfölből csak annyit tegyünk, hogy majd nyújtani tudjuk a tésztát. Ha összegyúrtuk, lemérjük egyben a tésztát, kettőbe osztjuk.
  2. Kivajazunk egy tepsit, és az egyik tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd belehelyezzük a nyújtófa segítségével a tepsibe.
  3. A töltelékhez a túrót villával megtörjük, beletesszük az összes hozzávalót a tojásfehérje kivételével. Keményre felverjük a 3 tojásfehérjét (2megmaradt a tészta készítésénél is), és könnyedén a túróba keverjük.
  4. A kinyújtott tésztára rákenegetjük a baracklekvárt, megszórjuk a darált dióval,a túróvalbeborítjuk, amit szép egyenletesre elsimítunk rajta.
  5. Kinyújtjuk a második tésztalapot is, és befedjük vele az előzményeket.
  6. Egy villával pár helyen megszurkáljuk, majd az egész tojást kissé felverjük, és megkenjük vele a tésztát.
  7. A durvára vágott diót összevegyítjük az 1 ek cukorral, és a megkent tésztára szép egyenletesen rászórjuk.
  8. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  9. Kissé hagyjuk hűlni, kockákra vágjuk, és tálalhatjuk is.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22x32
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 346
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 34047
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 14.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Pihekönnyű túrós-diós-lekváros pite
Vicikó 251 recept

Kedves nagynénémtől származó recept, amit véletlenül kaptam az unokanővéremtől. Egy papírra volt ugyanis neki felírva egy másik kedvencemmel, a tepertős pogácsával. Azt, amikor elkértem tőle, lefénymásolta a receptet, és jött a szegény túrós lepény is vele.  Ez meg csak  csendben várta-várta, hogy mikor fogom már őt is elkészíteni. :-) Egyszer aztán mikor épp a tepertőset készítettem, olvastam, és gondoltam, ez meg milyen jó lehet, egyszerű, könnyen elkészül! És  nemrég eljött a várvavárt pillanat!  Végre a túróska lett a főszereplő!  És hogy milyen finom!!! Valóban pihekönnyű a tésztája, krémes a túrótöltelék, ropogós, finom diódarabkák a tetején.... Azóta nagyon megszerettük ezt a túrós sütit, és már többször elkészítettem. A lekvár, és arra a diós megszórás a saját ötletem, szerintünk még finomabb lett tőle. Érdemes kipróbálni! :-)

Hozzávalók

A tésztához

A túrós töltelékhez

A kenéshez, szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 hiba, amitől leragad és szakad a palacsinta

A palacsinta maga a megtestesült boldogság, kivéve persze akkor, ha nem viselkedik jól a serpenyőben, leragad, szakad, és összességében bosszúságot okoz nekünk. A mai Napi Tipp keretében a rosszalkodás mögött álló okokat vesszük majd sorra.