Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos túrós pite (Túrós pite 3.)

Habos túrós pite (Túrós pite 3.)
Habos túrós pite (Túrós pite 3.)
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (111)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamám receptje (van vagy 50 éves a recept, mert a Mama idén lesz 80 éves). Nagyon finom és egyszerű recept, a szomszédnak soha nem marad kostoló belőle. :)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához valókat összegyúrjuk. Ha nem állna össze, kevés tejfölt vagy tejet adunk hozzá, hogy nyújtható legyen a tészta.
  2. Lisztezett deszkán tepsi méretűre nyújtjuk és sütőpapírral bélelt, vagy vajjal kikent és kilisztezett tepsibe helyezzük.
  3. A tésztát baracklekvárral megkenjük. 
  4. Tetejére a túrót szitán áttörjük, elkeverjük a cukorral, a 3 tojássárgájával, a vaníliával a citromhéjjal és a tejföllel. (Leleményes háziasszony ekkor botmixert használ! Én is :).)
  5. Végül hozzákeverjük óvatosan a 3 tojás keményre vert habját.
  6. A habos túrót végül rákenjük a tésztára.
  7. Előmelegített sütőben, 180 fokon, a hab barnulásáig (kb. 25 perc) sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23x35 cm
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 117
össznézettség: 345 169
elküldve: 89
receptkönyvben: 3 601
elkészítve: 147/213
Facebookon megjelent: 3

szakács

Freya

Mióta szakács: 2009.11.02.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: pite
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

habos túrós lepény, habos túrós süti, habos túrós sütemény

Hozzászólások (111)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Boszi63
Boszi63 Sun, 2019-01-13 14:39

Nekem a tészta nem lett jó...tiszta morzsa az egész !! A teteje szuper (Y)

nadir
nadir Sun, 2017-02-19 13:08

Remélem Mamikád a recept feltöltése óta is egészségben él, a süteménye isteni finom, köszönjük az egész család nevében. :)

kat52
kat52 Sun, 2017-01-15 14:57

Nagyon finom,köszönöm a receptet!Kicsit változtattam rajta.zsír helyett margarin,1/2 kg túró,cukor helyett eritrit,mind az öt tojás fehérjét felvertem,és beletettem a túró krémbe.

Edit1206
Edit1206 Mon, 2017-05-01 10:26

Igen, a túróból és hozzávalóiból én is dupla mennyiséget vettem, plusz a tésztából kimaradt 2 tojásfehérjét is fölvertem a töltelékbe. Így lett tökéletes :-)

sedido
sedido Mon, 2016-06-06 00:39

Nagyon finom lett! Én is 50 dkg túróból készítettem, mert féltem, hogy különben túl vékonyka lesz és maradék tésztából, ami leesett a tepsi széléről, rácsot készítettem a tetejére. Azt hiszem kedvenc lesz :)

London711
London711 Sun, 2016-01-03 19:18

Jelentem reform/gluténmentes változatban is működik  Liszt helyett 70% zabpehelyliszt – 30% köleslisztet használtam. Emiatt amikor már a tepsiben volt a tészta, egy órát pihentettem, csak utána tettem rá a lekvárt és a túrós tölteléket. A korábbi hozzászólások tanácsait megfogadva tettem hozzá egy kis sütőport is + csak 6 deka cukorral számoltam, cukor helyett viszont steviát és eritritet használtam. Nagyon finom lett! Köszönöm a receptet 

U. M. Petra
U. M. Petra Fri, 2015-05-15 15:31

Most sütöm másodszor a héten, nagyon finom lett. Mivel nagy túró-imádó a család, ezért fél kilóból csináltam, illetve kevesebb cukorral és zsiradékkal. Isteni finom, könnyű finomság. Köszönet a receptért. :-)

Fellegajtó
Fellegajtó Sun, 2014-09-21 18:56

Hát, kérem szépen ez valami isteni finom!!!! Én tettem a tésztájába tejfölt, hogy ne legyen túl zsíros, és kis sütőport, így lágyabb, omlósabb lett a tésztája, és a túróba beletettem a tésztájába tett t.sárgája felvert fehérjét is.
Érdemes kipróbálni, köszönöm a receptet! :-)

eramaki10
eramaki10 Sun, 2014-06-15 13:52

Ez valami Isteni finom. Margarinnal és kicsi sütőporral készítettem a legkisebb tepsimben. Tökéletes lett. Nagy köszönet ezért a finomságért! :-)

zsokazita
zsokazita Sat, 2014-02-22 21:54

A tésztájába nem kell sütőport tenni? Mert a recept szerint sütöttem meg és a tészta nem sült meg "szappanos" az egész. Kukába kell dobnom:( Mit ronthattam el? Köszi!

Niki84
Niki84 Wed, 2014-02-19 15:54

Nem hogy finom, ISTENI finom! Nem mangalica zsírral készítettem, hanem sütőmargarinnal, de így is fantasztikus lesz. Omlós, habos, még látványra is összefut az ember nyála a szájában, sőt, csak így a gondolatra újra megkívántam. :o) Készítettem már barack, és eper lekvárral is, mind a kettővel nagyon-nagyon finom volt!

borsodi.eniko
borsodi.eniko Wed, 2013-05-15 13:33

Megcsináltam és nagyon jó lett. A túrót én még egy kicsit "turbóznám", vajon több tejföllel, vagy mivel lehetne krémesebbé tenni?

Hoborc
Hoborc Sat, 2013-02-09 11:27

Nagyon finom lett, ma ismét ezt sütöm. Kevesebb cukorral készítem, de nagyon ízlik, tökéletes recept!

Makka
Makka / Makka Mon, 2013-01-21 10:45

Megcsináltam én is, de borzasztó édes volt még úgy is, hogy a cukor egy részét bele se raktam. Erre még jött a lekvár ugye, ami nálam nem a savanykás fajta volt. Szóval érdemes kevesebb cukrot és megkóstolni a tölteléket és inkább rakni még hozzá, ill aki teheti az krémesebb túrót vegyen, ne a zacskós rögösebb fajtát, mert kicsit lehangoló ha beleharap valaki egy habos pitébe és nagyobb rögök vannak benne annak ellenére is, hogy át van törve. Ettől függetlenül a recept jó és mindenképp újra sütöm a fenti módosításokkal jah és dupla túróval, mert elbírja ;)

Boszi13
Boszi / Boszi13 Mon, 2012-10-29 21:10

Na, ezt ma megcsinálom! Látszólag gyorsan kész van, ugyanis vendégeket várok!
Köszi. Boszi

Megcsináltam és tényleg finom és gyors! Egy tanulság: melegen nem szabad szeletelni. (nem is lehet.) :)

Fifikeee
Fifikeee Fri, 2012-10-05 10:15

Tegnap nekiálltam elkészíteni ! Nem sok reményt fűztem hozzá,mert a tésztát túl vékonynak találtam,a túrós krémet pedig túl hígnak .... Aztán mikor kész lett,hatalmas sikert aratott ! Egy óra alatt elfogyott az egész :) Mindenkinek ajánlom,isteni :)

Tmea
Tmea / Tmea Thu, 2012-09-27 15:21

Ez annyira finom, hogy rendesen szomorú lettem, mikor elfogyott...:-))

KatieFerguson
KatieFerguson Wed, 2012-09-19 03:03

Szia!
Remek recept, nagyon finom es könnyû elkészíteni! Én is dupla krémmel, margarinnal és pici sütõporral csináltam.
Köszönet Neked ès a Nagyinak!

Nunez
Nunez Sat, 2012-09-15 15:33

10 perce lett kész ez a csoda,de már hiányzik 2 sor.Kicsit édes lett,de ez nem tartóztat vissza attól hogy estére becsókoljuk az egészet!:)Nagyon finom,köszi a receptet!

angelaa
angelaa Sat, 2012-09-08 19:23

Szia Freya! Én éppen most sütöm! Már nagyon várom,hogy megkóstolhassam! Isteni az illata:)
Köszi a receptet! Mamának is köszönöm!
Üdv: angelaa

j.zsuzsi
j.zsuzsi Sun, 2012-07-15 12:24

Nagyon finom lett még diétás liszttel is!:))) Köszönöm a receptet!!

nyuszuli
nyuszuli Wed, 2012-06-20 21:07

Ez valami brutál jó lett! Köszönöm a receptet, mennyei a végeredmény! Rama-val csináltam, nem zsírral, illetve a túróhabot fel kellett lisztezni kicsit, mert szétfolyt volna, de ezek csak apróságok. Nem hiába dicséri mindenki, zseniális! :)

bostina
bostina / bostina Thu, 2012-06-07 23:36

köszönöm a receptet! valóban nagyon finom és habkönnyű. a tészta és a túrókrém első felének összeállitásához is a késes robotgépemet használtam, igy 2 edény mosogatásával el is készült :)
én csak beleöntöttem a késes robotgépből a tésztamorzsát a tepsibe és ellapitottam, nem gyúrtam előre össze és én is tettem bele egy teáskanál sütőport.
a teteje 50dkg túróból, 5 tojás sárgájából és 7 tojásfehérjéből készült, a 25 dkg-t nagyon kevésnek tartottam. igy szép magas lett. a párom nagyon édesszájú, 25dkg cukrot tettem az 50dkg túróhoz, de nekem még igy is nagyon édes.

Reta
Reta Sat, 2012-04-21 20:57

Köszi a receptet. Nagyon, nagyon finom, könnyű és egyszerű. Én a tésztájat másfél adagból készitettem de legközelebb dupla adagot fogok csinálni mert igazán még egy tésztám sem fogyott el ilyen hamar, pedig minden hétvégén sütök, mivel a párom nagyon édesszájú. Gratulálok ehez a recepthez, csillagos tizes.

misibea
misibea Sat, 2012-04-21 15:31

Kedves freya, az imént készült el a sütid, tökéletes lett! Nagyon köszi a receptet, ez a túrós maga a csoda, isteni!!!!!! :-)) Azonnal kétszeres adagból csináltam, másfélszer akkora tepsibe tettem, mint amit Te írtál, minden tojásfehérjét felverve felhasználtam a túrós töltelékben, s mert kicsit folyósnak találtam a tölteléket, ezért 2 evőkanál lisztet is kevertem bele. Még egyszer, ezer hála és köszönet!!!

mangoni
mangoni Sat, 2012-04-21 13:32

Én nem tudom mit ronthattam el pedig a receptet betartva csináltam, de valami katasztrófa lett a "sütemény" ilyen még sose történt kívülről szépen megsültnek látszott, a felvágásnál pedig kiderült hogy "" víz "" áll benne gondolom a túró vagy a sok fehérje kiengedte a levét ,úgyhogy mehetett is a szemétbe ....szerintem rengeteg 25 dkg túróhoz 5 tojás fehérje !!!

ctündér
ctündér Sun, 2012-04-01 15:37

Szerintem így jó ahogy van.(a tésztából kimaradt fehérjét én is a túróhoz adom)Többször sütöttem már,a család egyik kedvence.Köszönöm

sziiszaa
sziiszaa Sat, 2012-03-17 12:21

A hozzászólások alapján mi is margarinnal készítettük és fél csomag sütőport is tettünk a tésztába, valamint a túróhoz mi csak 6dkg cukrot tettünk. NAGYON FINI! :)

juharszirup51
juharszirup51 Sun, 2011-12-25 11:27

Én is elkészítettem most másodszor, mert ez lett a kedvenc sütim! Köszi a receptet! :))

Rigoletta
Rigoletta Sat, 2011-11-26 16:48

És nem zsírral, mert mi nem eszünk disznózsírt, hanem vajjal készítettem...

Rigoletta
Rigoletta Sat, 2011-11-26 16:46

Most sütöm. A hozzászólások tanácsára tettem bele sütőport, és kevesebb cukrot, valamint mazsolát kevertem bele. Kiváncsi vagyok, hogy a tészta megemelkedik-e, mert ugyanakkora tepsibe "tuszkoltam" bele mint amit írtál, és hát elég laposka szegény.

810
mangalica zsír 10 dkg
finomliszt 20 dkg
cukor 5 dkg
1 csipet
tojássárgája 2 db
sárgabaracklekvár 10 dkg
tehéntúró 25 dkg
cukor 10 dkg
vaníliaaroma 2 ml
tojás 3 db
tejföl 1 ek
citromhéj 1 citromból nyert