r
Nosalty Logó

Erdei gyümölcsös párolt káposzta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Erdei gyümölcsös párolt káposzta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 181 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 723 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 52 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1311.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    1121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    195.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1340 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    40 micro
  • Lut-zea
    658 micro
Összesen 181 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5245.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    4483 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.3 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    783.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    448 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    456 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    306 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5360 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    160 micro
  • Lut-zea
    2632 micro
Összesen 723 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    383 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    11 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 52 Kcal

Elkészítés

  1. A káposztát megszabadítjuk külső leveleitől, kivágjuk a torzsáját, és vékony szálakra aprítjuk/gyaluljuk.
  2. Egy evőkanál sóval megszórjuk a zöldséget, és néhány percig állni hagyjuk.
  3. Egy nagy serpenyőben sertészsír olvasztunk fel, erre ráöntjük a káposztát, majd ecettel és 3 evőkanál mézzel meglocsoljuk. Természetesen mindenki saját ízlésének megfelelően alakíthatja ezt a köretet. Ki édesebb, ki pedig savanykásabb ízvilágot álmodhat meg a lábasban. Természetesen méz helyett cukrot is használhatunk.
  4. Kb. 20-25 perc párolás és gyakori kevergetés után lehúzzuk a serpenyőnket a tűzről, és fagyasztott erdei gyümölcsöket hozzáforgatjuk a meleg káposztához. Melegen tálaljuk!
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3176
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 24.

Ajánló

Mihez ajánlom? Vadak mellé kiváló, emellett tartalmasabb húsok, kacsa, liba jó cimborája lesz a tányéron a párolt káposzta ezen változata.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Télen a hagyományos párolt káposztát megéri egy kicsit feldobni valami újdonsággal. Ebben az esetben a fanyar gyümölcsök és a mézes párolt káposzta tökéletes párost alkot!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.