Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tyúktepertő csirkefarhátból

Tyúktepertő csirkefarhátból
Tyúktepertő csirkefarhátból
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A csirkefarhát bőrös, zsíros részének lehasításából készült ez a tepertő. A tyúkhájból ugyanúgy készítjük a tepertőt, mint a libatepertőt, vagy mint a kacsatepertőt. Isteni finom, paprikával, paradicsommal, újhagymával, parasztkenyérrel. Próbáljátok ki! (A csirkefarhátat magát majd másképp kell hasznosítani.)

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A farhátat alaposan megmossuk. 
  2. A bőrös, zsíros részét lenyesegetjük, feldaraboljuk, és egy serpenyőben kevés vízzel, tejjel alacsony hőmérsékleten, gyakori kevergetés mellett kisütjük.
  3. Közben beledobjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk.
  4. Egy részét a zsírjában hagyjuk, a többit leszűrjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 807
elküldve: 1
receptkönyvben: 30
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, vacsora
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

tepertő, töpörtyű, csirke tepertő

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hobbychef
Hobbychef / Hobbychef Fri, 2014-11-07 13:32

Sokan a kutyák, vagy a szegények eledelének tartják a csirkefarhátot, mert olcsó, pedig fejedelmi étkeket lehet belőle készíteni.

terranova56
terranova56 Fri, 2014-11-07 05:25

Hát én is így készítem, szenzációs! A "maradék"-ból a farrészét kilapítom és kirántom, (nagyon jó) az első részéből kiváló leves készül

448
csirkefarhát 3 kg
0 ízlés szerint
fekete bors 2 csipet
víz 1 evőkanál
tej 1 ek
fokhagyma 2 gerezd