Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Petrezselymes krumpli tejfölös hagymaágyon

Petrezselymes krumpli tejfölös hagymaágyon
Petrezselymes krumpli tejfölös hagymaágyon
50 perc / főzés: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami mást szerettem volna készíteni köretnek a vasárnapi ebéd mellé.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a tejfölbe reszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. A lilahagymát apró kockára vágjuk
  2. Jól elkavarjuk, és hagyjuk állni.
  3. A krumplikat jól megmossuk, és héjában feltesszük főzni.
  4. A petrezselyemzöldet felaprítjuk, és kevés olajra rá szórjuk egy kicsit felforrósítjuk, és elzárjuk alatta.
  5. A krumplikat megforgatjuk a petrezselyemben, a sütőtál alját bekenjük tejföllel, rápakoljuk a krumplikat, és befedjük a tejföl maradékával.
  6. Meg lehet szórni sajttal is, de ez már akkor jutott eszembe, amikor már kész volt.
  7. Forró sütőbe tesszük, 30 perc alatt készre sütjük.

  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 21 183
elküldve: 3
receptkönyvben: 423
elkészítve: 10/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Kovács Anikó

Mióta szakács: 2010.03.06.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

petrezselymes krumpli tejföl ágyon, hagymás-tejfölös petrezselymes krumpli

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Polla
Polla / Polla Mon, 2011-01-24 19:10

 Rántott csirkemáj mellé készítettem, de egy kevés baconnal önálló ételként is nagyon finom lenne. Köszönöm a receptet.

373
burgonya 1.5 kg
lila hagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
tejföl 450 g
petrezselyem 1 csokor
napraforgó olaj 1 ek
1 tk
bors 0 ízlés szerint