Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Savanyú káposztával sütött burgonyaköret

Savanyú káposztával sütött burgonyaköret
Savanyú káposztával sütött burgonyaköret
60 perc / előkészület: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anno egy alkalommal maradt savanyú káposztám, amivel már nem tudtam mit kezdeni, mert kevés volt a mennyisége. Csak tároltam, hogy majd valamire jó lesz.

Majd egy nap sült hús hagymás burgonyakörettel volt ebédre betervezve. Spontán ötlet alapján ráhalmoztam a burgonya tetejére a maradék savanyú káposztát. Mivel ízlett  mindenkinek, megalkottam egy receptet, amit most már sültekhez többször elkészítek.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát vastagabb karikára fölvágjuk, a vöröshagymát is fölszeleteljük. Kb. egy 26x18 cm-es formába belerakjuk. Megszórjuk a fűszerekkel, sózzuk.
  2. A savanyú káposztát, ha szükséges, kicsit vízben átmossuk, és a burgonyára rárakjuk. Meglocsoljuk napraforgó olajjal, és villa segítségével összekeverjük.
  3. 180 fokon sütjük, kb. 50 perc volt nekem szükséges. A sütés alatt többször keverjük meg.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26x18 cm cm
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 6 293
elküldve: 1
receptkönyvben: 86
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.14.
128 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
alkalom: karácsonyi receptek, Márton-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

káposztás krumpliköret

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

566
burgonya 1500 g
vöröshagyma 2 közepes db
savanyú káposzta 300 g
fekete bors 5 csipet
őrölt fűszerkömény 5 csipet
0 ízlés szerint
fokhagymapor 3 csipet
napraforgó olaj 80 ml