r
Nosalty Logó

Pestós-csirkemájas kelt tészta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Pestós-csirkemájas kelt tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1203 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 7222 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 251 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    41.9 g

Zsír

  • Összesen
    52 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    459 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2055.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    593 mg
  • Nátrium
    1049 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    636 micro
  • Kolin:
    292 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3116 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    444 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    33 micro
  • Lut-zea
    531 micro
Összesen 1203 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    251.2 g

Zsír

  • Összesen
    311.8 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    2753 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12331.3 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    720 mg
  • Kálcium
    1158 mg
  • Vas
    73 mg
  • Magnézium
    485 mg
  • Foszfor
    3558 mg
  • Nátrium
    6292 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    834.3 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1167.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18933 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    86 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    142 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    307 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3818 micro
  • Kolin:
    1755 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18693 micro
  • α-karotin
    268 micro
  • β-karotin
    2666 micro
  • β-crypt
    75 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    3187 micro
Összesen 7222 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    429 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    659 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    650 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    7 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Olívaolajon a kétféle hagymát a sóval fedő alatt pároljuk meg.
  2. Tegyük bele a májat falatnyi darabokra vágva, néhányszor keverjük meg, sózzuk, borsozzuk, majd majorannát teszünk bele, és beleöntjük 10 perc főzés után a zöldbabot is, és a felkarikázott virsliket. Hozzáadjuk a pestot, és még kb. 10 percet főzzük, majd kikapcsoljuk, és hagyjuk hűlni.
  3. Bögrébe tesszük a 2 dl langyos tejet a cukorral és a friss élesztővel, hagyjuk felfutni. Tálba tesszük a lisztet, tojásokat és sót, beleöntjük a felfutott élesztőt és a margarint, vajat, majd jó alaposan összedolgozzuk (szükség szerint tegyünk bele tejet és lisztet), jó alaposan dolgozzuk ki, fedjük le konyharuhával, és hagjyuk kétszeresére kelni.
  4. A tepsit kiolajozzuk, vagy vajjal kenjük meg, és a sütőpapírt erre tegyük rá.
  5. Deszkára kiszedjük a megkelt tésztát, átdolgozzuk, négy cipót készítünk belőle, majd egyenként kinyújtjuk, és hosszában megtöltjük a májas töltelékkel. Feltekerjük, mint a bejglit, és a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A maradék hárommal is ezt tesszük, lekenjük olívaolajjal, és előmelegített sütőbe téve aranybarnára sütjük (még a sütőben is kelni fog).
  6. Majd hagyjuk a tepsiben kihűlni, kiszedjük, és felszeletelve tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x30x8
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1800
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 04.

Ajánló

Finom bor, ásványvíz. Ajánlat: ne azonnal, nagyon melegen együk, mert a gyomrot megterheli!! Ráadásul nem is igazán lehet szépen szeletelni, legyen csak simán jó langyosra hűlt, szeletelhető és finom, ehető:-)) Az ételhez jó étvágyat kívánok. :-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pestós-csirkemájas kelt tészta
Éva-Anyóca 350 recept

Rég volt kelt tészta, és ez a hideg meghozta hozzá a kedvemet, hogy készítsek. Ráadásul szibériai hideget jósolnak a jövő hétre, lesz itt  -15 fok is, hát kell az energia, de a finomság is.:-)) Azt hiszem, a jövő héten sütök még kelt tésztát!! :-)) Fel lett bontva egy üveg zöld pesto, azt mielőbb el kell használni, és úgy gondoltam, hogy ehhez a töltelékhez illeni fog, nem is csalódtunk benne.:-) A családnak ízlett, elfogyott, nagyon jól sikerült és ennek örültem.:-)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!