Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pestós-csirkemájas kelt tészta

Pestós-csirkemájas kelt tészta
Pestós-csirkemájas kelt tészta
85 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rég volt kelt tészta, és ez a hideg meghozta hozzá a kedvemet, hogy készítsek. Ráadásul szibériai hideget jósolnak a jövő hétre, lesz itt  -15 fok is, hát kell az energia, de a finomság is.:-)) Azt hiszem, a jövő héten sütök még kelt tésztát!! :-)) Fel lett bontva egy üveg zöld pesto, azt mielőbb el kell használni, és úgy gondoltam, hogy ehhez a töltelékhez illeni fog, nem is csalódtunk benne.:-) A családnak ízlett, elfogyott, nagyon jól sikerült és ennek örültem.:-)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Finom bor, ásványvíz. Ajánlat: ne azonnal, nagyon melegen együk, mert a gyomrot megterheli!! Ráadásul nem is igazán lehet szépen szeletelni, legyen csak simán jó langyosra hűlt, szeletelhető és finom, ehető:-)) Az ételhez jó étvágyat kívánok. :-)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Olívaolajon a kétféle hagymát a sóval fedő alatt pároljuk meg.
  2. Tegyük bele a májat falatnyi darabokra vágva, néhányszor keverjük meg, sózzuk, borsozzuk, majd majorannát teszünk bele, és beleöntjük 10 perc főzés után a zöldbabot is, és a felkarikázott virsliket. Hozzáadjuk a pestot, és még kb. 10 percet főzzük, majd kikapcsoljuk, és hagyjuk hűlni.
  3. Bögrébe tesszük a 2 dl langyos tejet a cukorral és a friss élesztővel, hagyjuk felfutni. Tálba tesszük a lisztet, tojásokat és sót, beleöntjük a felfutott élesztőt és a margarint, vajat, majd jó alaposan összedolgozzuk (szükség szerint tegyünk bele tejet és lisztet), jó alaposan dolgozzuk ki, fedjük le konyharuhával, és hagjyuk kétszeresére kelni.
  4. A tepsit kiolajozzuk, vagy vajjal kenjük meg, és a sütőpapírt erre tegyük rá.
  5. Deszkára kiszedjük a megkelt tésztát, átdolgozzuk, négy cipót készítünk belőle, majd egyenként kinyújtjuk, és hosszában megtöltjük a májas töltelékkel. Feltekerjük, mint a bejglit, és a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A maradék hárommal is ezt tesszük, lekenjük olívaolajjal, és előmelegített sütőbe téve aranybarnára sütjük (még a sütőben is kelni fog).
  6. Majd hagyjuk a tepsiben kihűlni, kiszedjük, és felszeletelve tálalhatjuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x30x8 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 648
elküldve: 0
receptkönyvben: 50
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

zöldfűszeres csirkemáj kelt tésztában, májas kelt tészta, zöld pestós-csirkemájas kelt tekercs

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-02-04 13:56

Kedves judogi!

Igen, természetesen. :-))
Ez csak az én gondolatom, és a család kedvencének a bazsalikomnak, azaz az abból készített zöld pestonak a felhasználási lehetősége.:-))
Így is, úgy is finom, sok sikert az elkészítéséhez!
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

1203
finomliszt 100 dkg
tojás 4 db
tej 2 dl
cukor 2 teáskanál
friss élesztő 5 dkg
vaj 10 dkg
margarin 15 dkg
1.5 tk
olívaolaj 1 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 5 gerezd
csirkemáj 500 g
füstölt virsli 140 g
zöldbab 350 g
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
majoranna 3 tk
pesto 7 teáskanál