r
Nosalty Logó

Vendégváró finomságok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Vendégváró finomságok
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A pudingos párnácskákhoz

A kiflikhez

A pogácsához

Összesen 507 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A pudingos párnácskákhoz

A kiflikhez

A pogácsához

Összesen 5058 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A pudingos párnácskákhoz

A kiflikhez

A pogácsához

Összesen 293 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    824 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    435 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    254 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 507 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.8 g

Zsír

  • Összesen
    272.7 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    545 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8240.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    1775 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    1571 mg
  • Nátrium
    4350 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    521.7 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    274.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2675 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    525 micro
  • Kolin:
    406 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2544 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1569 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    585 micro
Összesen 5058 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    476.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 293 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A pudingos párnácskákhoz

A kiflikhez

A pogácsához

  • 15 dkg sajt (ízlés szerint)

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a cukorral kevés langyos tejben felfuttatjuk, majd a liszttel, sóval, tejjel, tojással összedolgozzuk. Cipót formálunk belőle, majd téglalap alakúra kisodorjuk. Egy reszelővel a fagyos margarint ráreszeljük, és feltekerjük. Kisodorjuk, háromszor hajtogatjuk 20 percenként.
  2. A pogácsa tésztáját ujjnyi vastagra sodorjuk, kisebb-nagyobb pogácsa szaggatóval kiszúrjuk, felvert tojással lekenjük, reszelt sajttal megszórjuk. A pogácsákat kizsírozott vagy vajazott sütőlemezre tesszük, de kb 3 cm távolságra, mert megnőnek, akár dőlnek is. Nagyon finom, próbáljátok ki.
  3. Most 1 kg lisztből készítettem. 1/4 részéből pogácsa készült, 3/4 részét megfeleztem. Egyik részéből pudingos párnácskákat, a másik feléből kifliket készítettem. A tészta formákat felvert tojással lekenjük sütés előtt.

A pudingos párnácskákhoz

  1. A kifli tésztáját gömbölyűre nyújtjuk, bőven megszórjuk a fahéjas, kakaós, cukros töltelékkel.
  2. 12 cikkre vágjuk, kifli formára sodorjuk, felvert tojással lekenjük a tetejét. Nagyon finom karamelles íze van, amikor megsül.

A kiflikhez

  1. A párnácskákhoz a pudingot felfőzzük, kihűtjük.
  2. Téglalap alakokat vágunk, megtöltjük pudinggal, a tetejét bevagdossuk, tojássárgával lekenjük. Hasonló a tésztája a fornettihez.
  3. 180 fokon megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4875
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Vendégvárásra alkalmas vegyes sütemények. Édes is, sós is, egy tésztából. Dupla mennyiségből készítem, nagyon finom. Választhat a vendég kedvére belőle.

Hozzávalók

A tésztához

A pudingos párnácskákhoz

A kiflikhez

A pogácsához

Címlapról ajánljuk

További cikkek