Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vendégváró finomságok

Vendégváró finomságok
Vendégváró finomságok
95 perc / előkészület: 60 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vendégvárásra alkalmas vegyes sütemények. Édes is, sós is, egy tésztából.

Dupla mennyiségből készítem, nagyon finom. Választhat a vendég kedvére belőle.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A pudingos párnácskákhoz

A kiflikhez

A pogácsához

  • 15 dkg sajt (ízlés szerint)
Szólj hozzá!

elkészítés

Pogácsa

  1. Az élesztőt a cukorral kevés langyos tejben felfuttatjuk, majd a liszttel, sóval, tejjel, tojással összedolgozzuk. Cipót formálunk belőle, majd téglalap alakúra kisodorjuk. Egy reszelővel a fagyos margarint ráreszeljük, és feltekerjük. Kisodorjuk, háromszor hajtogatjuk 20 percenként.
  2. A pogácsa tésztáját ujjnyi vastagra sodorjuk, kisebb-nagyobb pogácsa szaggatóval kiszúrjuk, felvert tojással lekenjük, reszelt sajttal megszórjuk. A pogácsákat kizsírozott vagy vajazott sütőlemezre tesszük, de kb 3 cm távolságra, mert megnőnek, akár dőlnek is. Nagyon finom, próbáljátok ki.
  3. Most 1 kg lisztből készítettem. 1/4 részéből pogácsa készült, 3/4 részét megfeleztem. Egyik részéből pudingos párnácskákat, a másik feléből kifliket készítettem. A tészta formákat felvert tojással lekenjük sütés előtt.

Kifli

  1. A kifli tésztáját gömbölyűre nyújtjuk, bőven megszórjuk a fahéjas, kakaós, cukros töltelékkel.
  2. 12 cikkre vágjuk, kifli formára sodorjuk, felvert tojással lekenjük a tetejét. Nagyon finom karamelles íze van, amikor megsül.

Párna

  1. A párnácskákhoz a pudingot felfőzzük, kihűtjük.
  2. Téglalap alakokat vágunk, megtöltjük pudinggal, a tetejét bevagdossuk, tojássárgával lekenjük. Hasonló a tésztája a fornettihez.
  3. 180 fokon megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 872
elküldve: 0
receptkönyvben: 69
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
293 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

pudingos párna, fahéjas kifli, sajtos pogácsa

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

504
finomliszt 50 dkg
tej 250 ml
tojás 1 db
élesztő 4 dkg
2 kávéskanál
cukor 1 teáskanál
margarin 25 dkg
tojás 1 db
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 3 dl
cukor 2 csapott ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
fahéj 1 kávéskanál
cukor 3 csapott ek
sajt 15 dkg