r
Nosalty Logó

Penne all arrabiata Glaser konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Penne all arrabiata Glaser konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 688 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1377 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 171 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    973.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    353 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    257 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1118 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5490 micro
  • Lut-zea
    815 micro
Összesen 688 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.2 g

Zsír

  • Összesen
    56.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1947.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    530 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    707 mg
  • Nátrium
    376 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    514 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    383 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    559 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2237 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    1631 micro
Összesen 1377 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1365 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk. A petrezselymet és hagymát apróra vágjuk. A fokhagymát vékony szeletekre vágjuk.
  2. A tésztát bő, sós vízben kb. 5 perc alatt félkészre főzzük.
  3. A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk a hagymát és a szalonnát, üvegesre dinszteljük.
  4. Hozzákeverjük a fokhagymát, paradicsomot és chilit. Sóval, borssal ízesítjük. Közepes hőmérsékleten kb. 3 percig főzzük.
  5. A tésztát leszűrjük, a fövő vízből valamennyit felfogunk.
  6. A tésztát a mártáshoz kavarjuk, és közepes hőmérsékleten al dente-re főzzük. Ha szükséges, hígítsuk a mártást kevés vízzel, amelyben a tészta főtt.
  7. Parmezánnal és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 408
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 38028
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Paradicsom idényben paradicsomkonzerv helyett elkészíthetjük friss paradicsommal, amelyet botmixerrel pürésítünk, majd egy szitán átpasszírozzuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek