Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Penne all arrabiata Glaser konyhájából

Penne all arrabiata Glaser konyhájából
Penne all arrabiata Glaser konyhájából
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Paradicsom idényben paradicsomkonzerv helyett elkészíthetjük friss paradicsommal, amelyet botmixerrel pürésítünk, majd egy szitán átpasszírozzuk.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk. A petrezselymet és hagymát apróra vágjuk. A fokhagymát vékony szeletekre vágjuk.
  2. A tésztát bő, sós vízben kb. 5 perc alatt félkészre főzzük.
  3. A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk, hozzáadjuk a hagymát és a szalonnát, üvegesre dinszteljük.
  4. Hozzákeverjük a fokhagymát, paradicsomot és chilit. Sóval, borssal ízesítjük. Közepes hőmérsékleten kb. 3 percig főzzük.
  5. A tésztát leszűrjük, a fövő vízből valamennyit felfogunk.
  6. A tésztát a mártáshoz kavarjuk, és közepes hőmérsékleten al dente-re főzzük. Ha szükséges, hígítsuk a mártást kevés vízzel, amelyben a tészta főtt.
  7. Parmezánnal és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 30 575
elküldve: 6
receptkönyvben: 377
elkészítve: 25/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos tészta, szalonnás-paradicsomos tészta, paradicsomos penne

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

690
kolozsvári szalonna 50 g
konzerv paradicsom 400 g
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
chili 1 db
vaj 1 ek
penne 200 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
parmezán sajt 25 g
petrezselyem 0.5 csokor