r
Nosalty Logó

Pekingi csirke babos rizzsel

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Robág Etnel
Pekingi csirke babos rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A körethez

A csirke alapléhez

Összesen 1432 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A körethez

A csirke alapléhez

Összesen 5728 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A körethez

A csirke alapléhez

Összesen 97 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    67.6 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2169.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    1000 mg
  • Nátrium
    600 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    869.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    654 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    809 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5900 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    367 micro
Összesen 1432 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    270.4 g

Zsír

  • Összesen
    135.9 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    726 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8678.5 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    254 mg
  • Kálcium
    881 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    1033 mg
  • Foszfor
    3998 mg
  • Nátrium
    2399 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    844.8 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    105 mg

VÍZ

  • Összesen
    3476.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2617 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    206 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    76 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3238 micro
  • Kolin:
    656 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    23601 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1469 micro
Összesen 5728 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    169 micro
  • β-karotin
    403 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 97 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A csirke alapléhez

Elkészítés

A húshoz

  1. Az egész combokat feltesszük annyi hideg vízben, hogy a zöldségekkel együtt ellepje. A felforrás után, ha kell, lehabozzuk. Főzzük, mintha húslevest készítenénk (kb. 30 perc). A félig puhult csirkecombokat kiszedjük, a leves alatt takarékra vesszük a lángot.
  2. Egy tepsit a kacsazsírral kikenünk, elhelyezzük benne a húsokat, bőrükkel felfelé. Kicsit megsózzuk őket, majd a Hoisin szósszal egyenként bekenjük. Melléjük teszünk pár gerezd fokhagymát és a rozmaring ágakat.
  3. A 170 fokra előmelegített sütőbe, alsó-felső sütéssel (légkeverés nélkül) behelyezzük. Letakarni nem szabad.
  4. Kb. 45 pec után felvesszük a hőfokot 220 fokra, és további 10 percig pirítjuk. Akinek nincs hőszabályzója, addig süsse az alacsonyabb hőfokon, míg szemmel láthatóan nem kezd el hólyagosodni, "mozogni" a hús tetején a szósz bevonat. Akkor lehet feljebb venni a hőmérsékletet, és pirítani a tetejét. Szemmel látható, ahogyan kérgesedik a tetején a bevonat.

A körethez

  1. A nagy fej vöröshagymát apróra vágjuk, reszeljük, daráljuk, kinek mi a lehetősége.
  2. A kacsazsírt felolvasztjuk, a hagymát és a zúzott fokhagymát beletesszük, és szokásos módon dinszteljük. Sózzuk, borsozzuk, ha van kéznél, petrezselyemzöldet aprítunk bele.
  3. Mikor a hagyma már levet eresztett, mégis kezd elszíneződni (üvegessé válik), hozzáadjuk a rizst. (Én soha nem mosom meg, csak átválogatom azt.) Kevergetés mellett dinszteljük tovább.
  4. Mikor már szemmel láthatóan "vízhiánya van", a húslevesből adunk hozzá 1-2 merőkanállal. Elkeverjük, lefedjük, kis lángon főzzük tovább. Ha szükséges, még adunk hozzá a levesből.
  5. Mikor a rizs már félig megfőtt (a térfogata megduplázódott), hozzáöntjük a 2 doboz babot a levével együtt. Fedő alatt, lassú tűzön készre főzzük (2x-3x azért megkavarjuk). Hagyjuk pihenni fedő alatt.

A csirke alapléhez

  1. A húsleves a klasszikus recept szerint fő, csak a csirkecombokat nem főzzük benne a teljes puhulásig.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4381
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 25.

Ajánló

A pirosra sült csirkecomb mellé köretnek a babos rizst kínálom. Aki szereti a csípőset, csili szósszal megkínálhatja az ételt. Mint máskor is, a visszamaradt húslevest leszűröm, levestésztával befőzöm, és kiteljesítem vele az étkezést. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Robág Etnel 14 recept

Egyszerű, hozzáférhető alapanyagokból akartam laktató, különleges ebédet készíteni, ez lett belőle.

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A csirke alapléhez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek