Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pecsenye pulykacomb

Pecsenye pulykacomb
Pecsenye pulykacomb
150 perc / előkészület: 30 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Többszöri hússütés és tökéletesítés eredménye ez a pác, a pulykacomb pedig saját szubjektív véleményem szerint a legjobb húsok egyike: omlós, szaftos, puha, ízes, mégsem zsíros. Diétázókban sem tesz kárt, de a haspókoknak is tökéletes lakoma. :) Nálunk gyakori lakó az asztalon, imádjuk. :)

Megjegyzés: Ne sajnáljuk rá a hagymát és a paprikát! Úgy tűnhet, sok lesz rá, de nem! Sülés közben összeesik kicsit. Evésnél pedig mindenki odalesz a sült hagymáért, mert az olyan, de olyan finom, hogy csak na! Lepje csak be szépen, nem kell félni tőle. :)

hozzávalók / 5 adag

A pulykához

A páchoz

ajánlat

Ha diétázunk, ne tegyünk bele bacont, és zöldkörettel együk. Így jól beleilleszthető a fogyókúrába is. Ha pedig nem vagyunk olyan hiúk, tálaljuk serpenyős krumplival, tejföllel, krumplipürével, rizzsel vagy jóféle puha kenyérrel!

Ugyanez a recept bőrös malaccombból, csülökből is isteni finom!

Szólj hozzá!

elkészítés

Két-három nappal sütés előtt:

  1. A húst megmossuk és levagdossuk róla a zsírosabb, inasabb darabkákat. Felvágjuk félökölnyi vagy kicsit kisebb darabokra.
  2. Egy tálkában alaposan összekeverjük a pác hozzávalóit, majd jól beleforgatjuk a húsdarabokat. Folpackkal lefedve betesszük a hűtőbe, és hagyjuk összeérni a sütés napjáig.

A sütés napján:

  1. A hagymát félkarikára, a kápiát csíkokra vágjuk.
  2. Egy nagyobb tepsit kikenünk a zsírral, majd a bacon felét, és egy-két marék zöldséget szóruk az aljára.
  3. Ezen szépen eloszlatjuk a húsdarabokat, és a többi zöldséggel és baconnel befedjük. Kicsit kézzel össze lehet "kavarni", hogy a zöldség a húsok közé is kerüljön, és sülés közben átvegyék egymás ízeit.
  4. Alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben fólia alatt 1,5 órát, majd anélkül pirulásig (kb. fél óra) sütjük. A pirítás alatt egyszer-kétszer rákanalazhatunk a saját levéből tetejére!
  5. Frissen tálaljuk bármilyen körettel, de kihűlés után is isteni belőle csipegetni, tunkolni.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25x35 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 14 923
elküldve: 10
receptkönyvben: 127
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Sütőtök89

Mióta szakács: 2012.06.13.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pácolt pulykacomb, fűszeres pulykacomb, zöldséggel-szalonnával sült pácolt pulykacomb

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

769
pulykacomb 1.5 kg
salottahagyma 6 közepes fej
kápia paprika 4 db
cukkini 2 kis db
bacon 10 dkg
mangalica zsír 1.5 ek
olívaolaj 1.5 dl
flekken fűszerkeverék 35 g
paprikakrém 2 teáskanál
1 tk
bors 1 kk
fokhagyma 3 gerezd
mustár 3 ek
kakukkfű 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint