r
Nosalty Logó

Pecsenye pulykacomb

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Sütőtök89
Pecsenye pulykacomb
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A pulykához

A páchoz

Összesen 761 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A pulykához

A páchoz

Összesen 3800 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A pulykához

A páchoz

Összesen 138 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    53.8 g

Zsír

  • Összesen
    54.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1739.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    539 mg
  • Nátrium
    955 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    336.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    1338 micro
  • β-crypt
    387 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1020 micro
Összesen 761 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    269.2 g

Zsír

  • Összesen
    273.9 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    145 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    971 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8698.8 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    363 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    413 mg
  • Foszfor
    2697 mg
  • Nátrium
    4773 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1682.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    666 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    558 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    109 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    415 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    79 micro
  • β-karotin
    6689 micro
  • β-crypt
    1937 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5098 micro
Összesen 3800 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    246 micro
  • β-crypt
    71 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 138 Kcal

Hozzávalók

A pulykához

A páchoz

Elkészítés

A pulykához

  1. Két-három nappal sütés előtt:
  2. A húst megmossuk és levagdossuk róla a zsírosabb, inasabb darabkákat. Felvágjuk félökölnyi vagy kicsit kisebb darabokra.
  3. Egy tálkában alaposan összekeverjük a pác hozzávalóit, majd jól beleforgatjuk a húsdarabokat. Folpackkal lefedve betesszük a hűtőbe, és hagyjuk összeérni a sütés napjáig.
  4. A sütés napján:
  5. A hagymát félkarikára, a kápiát csíkokra vágjuk.
  6. Egy nagyobb tepsit kikenünk a zsírral, majd a bacon felét, és egy-két marék zöldséget szóruk az aljára.
  7. Ezen szépen eloszlatjuk a húsdarabokat, és a többi zöldséggel és baconnel befedjük. Kicsit kézzel össze lehet "kavarni", hogy a zöldség a húsok közé is kerüljön, és sülés közben átvegyék egymás ízeit.
  8. Alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben fólia alatt 1,5 órát, majd anélkül pirulásig (kb. fél óra) sütjük. A pirítás alatt egyszer-kétszer rákanalazhatunk a saját levéből tetejére!
  9. Frissen tálaljuk bármilyen körettel, de kihűlés után is isteni belőle csipegetni, tunkolni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 18489
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 28.

Ajánló

Ha diétázunk, ne tegyünk bele bacont, és zöldkörettel együk. Így jól beleilleszthető a fogyókúrába is. Ha pedig nem vagyunk olyan hiúk, tálaljuk serpenyős krumplival, tejföllel, krumplipürével, rizzsel vagy jóféle puha kenyérrel! Ugyanez a recept bőrös malaccombból, csülökből is isteni finom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sütőtök89 66 recept

Többszöri hússütés és tökéletesítés eredménye ez a pác, a pulykacomb pedig saját szubjektív véleményem szerint a legjobb húsok egyike: omlós, szaftos, puha, ízes, mégsem zsíros. Diétázókban sem tesz kárt, de a haspókoknak is tökéletes lakoma. :) Nálunk gyakori lakó az asztalon, imádjuk. :) Megjegyzés: Ne sajnáljuk rá a hagymát és a paprikát! Úgy tűnhet, sok lesz rá, de nem! Sülés közben összeesik kicsit. Evésnél pedig mindenki odalesz a sült hagymáért, mert az olyan, de olyan finom, hogy csak na! Lepje csak be szépen, nem kell félni tőle. :)

Hozzávalók

A pulykához

A páchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek