Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baconbe göngyölt pulyka almával

Baconbe göngyölt pulyka almával
Baconbe göngyölt pulyka almával
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt először egy karácsonyi vacsorára készítettem, majonézes krumplisalátával, és mivel akkor nagy sikere volt, azóta már többször elkészítettem.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Elkészítettem már sör helyett, fokhagymás tejben pácolva. Sütéskor a husi alá öntöttem, ebben a változatban is isteni finom lett.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Sütést megelőző este állitjuk össze. A husit szeletekre vágjuk, és borssal megszórjuk. Sót nem szükséges rátenni, mivel a szalonna önmagában is elég sós. A baconcsíkokat elfelezzük, és a hússzeleteket beletekerjük.
  2. A hagymát pucolás után karikákra vágjuk. Egy tálba beletesszük egy pár hagymakarikát, ráfektetjük a husikat, majd ismét hagymát és újra husit, ameddig tart. Ezután felöntjük a sörrel, és annyi vízzel, amennyi elfedi. Egy éjszakára így a hűtőbe tesszük.
  3. Másnap tepsire halmozzuk a hagymát, ráfektetjük a husikat, és ráöntjük a páclét. Az almákat gerezdekre vágjuk, és a tetejére rendezzük. Meglocsoljuk egy nagyon kevés olajjal, a lére pedig szórunk egy kevés ételizesítőt vagy sót.
  4. Alufóliával lefedve, sütőbe tesszük, kb. 15 percig pároljuk, aztán eltávolítjuk a fóliát, és magasabb hőre kapcsolva, megpirítjuk a husikat.
  5. Amikor kész, a husit kiszedjük, a megsült hagymát és almagerezdeket összepépesíthetjük a maradék szafttal, de hagyhatjuk egyben is, tálaláskor a körethez adva, nagyon finom.
  6. Tálalható hasábbal, rizzsel, párolt zöldséggel, de karácsonykor krumplisalátával is. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 564
elküldve: 7
receptkönyvben: 138
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

VKriszta

Mióta szakács: 2011.08.28.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

hagymán sült pulykahús, baconös pulykasült almaszeletekkel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

652
pulykahús 1 kg
bacon 20 dkg
vöröshagyma 2 nagy fej
alma 3 közepes db
sör 250 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek