Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pecsenye nyúlcombok rozmaring szósszal

Pecsenye nyúlcombok rozmaring szósszal
Pecsenye nyúlcombok rozmaring szósszal
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha a húsunkat egy nappal a sütés előtt bemarináljuk, még jobban átjárja a fűszer! Én, mint általában a konyhán, 10-12 főre kalkulálom receptjeimet. Mai témám - Főételek - Grillezett húsok.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A nyúlcombokat mossuk meg, majd szűrőedényben csepegtessük le a víztől. (Éles késsel meg is felezhetjük a combokat.)
  2. Vegyünk elő egy tálat, amibe később a lecsepegtetett húsmennyiség belefér, de előbb készítsük el benne a hús marinádját (fűszerkeverék).
  3. A marinádhoz helyezzük az előkészített tálunkba a paradicsompürét, paprikát, sót, borsot, péppé tört fokhagymát és a száráról lehúzott, finomra aprított rozmaringot és az olajunk felét. Kavarjuk össze az ízesítőanyagokat, majd forgassuk össze a lecsepegtetett nyúlhússal.
  4. Válasszunk egy sütőnkbe illő tepsit, amibe öntsük bele a maradék olajat, és a durvára aprított zöldségeinkből, a cikkekre vágott hagymából készítsünk egy zöldségágyat. Dobáljuk mellé a rozmaring szálainkat, és öntsük rá a vörösbort. A vörösbort pótoljuk annyi alaplével, hogy a zöldségeinket majdnem ellepje.
  5. Helyezzük rá az előkészített húsdarabjainkat, és kb. 40 percig 160 fokos sütőben süssük szép, grillezett pecsenyeszínűre. Időközben az elpárolgott folyadékot pótoljuk az alaplével.
  6. Sütés után jénaitálba helyezzük bele a húsokat, és a már kikapcsolt, de még meleg sütőnkben tartsuk melegen.
  7. A pecsenyelevünket szűrjük bele egy nyeles forralóba, és a hideg vízzel elkevert keményítőnket beleöntve lassú tűzön forraljuk mártás sűrűségűre. A felhasznált zöldségeket bele is passzírozhatjuk a pecsenyelébe (a pecsenyelevet tetszés szerint után kell fűszerezni, és vajjal dúsítani). Tálaláskor vagy a húsra öntve vagy szószos csészében a hús mellé tálaljuk.

Jó étvágyat!

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 6 757
elküldve: 2
receptkönyvben: 49
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Barny

Mióta szakács: 2013.01.19.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogyókúra: AB0 diéta – AB vércsoport, AB0 diéta – 0 vércsoport
fogás: főétel
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pecsenyére sült nyúlcombok rozmaring szósszal, nyúlpecsenye

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bakfitty
bakfitty Sat, 2013-01-26 13:00

Ugye fehérrépaként nem a paszternákot érted, hanem a petrezselymet? Nem tudom, miért használják egyre többen tévesen ennek a zöldségnek a nevét. Egyébként igen tetszik a nyuszi recepted! :-)

barna39
Barny / barna39 Sat, 2013-01-26 16:26

Köszönöm érdeklődésedet! Most meg fogtál mert tudomásom szerint mind a három kifejezés egy növényt jelent csak formailag különböznek kicsit, ízhatásuk megegyezik. Magyarul - Petrezselyem gyökér. Szia!

464
nyúlcomb 1.5 kg
sűrített paradicsom 100 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 fej
napraforgó olaj 150 ml
rozmaring 0 ízlés szerint
alaplé 1 l
zöldségkeverék 50 dkg
vöröshagyma 100 g
vörösbor 200 ml
burgonyakeményítő 3 evőkanál
vaj 50 g