Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakukkfüves nyúl római tálban

Kakukkfüves nyúl római tálban
Kakukkfüves nyúl római tálban
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy ismerősöm foglalkozik nyulakkal, gondoltam, veszek én is tőle egyet. Egészben adta, a belsőségeket és a bordát-gerincet lefagyasztottam, majd leves lesz belőle. A négy combot és minden egyéb húst, amit le bírtam róla fejteni, ezen a módon készítettem el. A nyúl íze nem sokban különbözik a csirkétől, ezért érdemes a csirkés ételektől teljesen eltérő módon készíteni, az én konyhámban speciel a bazsalikom és a kakukkfű még sose találkozott csirkehússal, de ahány ház, annyi szokás. Miután minden, főzni tudó ismerősömtől begyűjtöttem a tippeket, nekiláttam életem első nyúlsültjének. A fedett római tálban puha és szaftos lesz, nem szárad ki.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Rozét ittunk, nagyon jól passzol az íze hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A nyúl négy combját, oldali és mellhúsát egy tálba tesszük. Minden oldalát sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk kakukkfűvel és bazsalikommal, majd nyakon öntjük egy bögre (kb 2 dl) olajjal. A fokhagymát felkarikázzuk, vagy fokhagymanyomóval összezúzzuk, hozzáadjuk ezt is a a húshoz.
  2. Innentől kétféle lehetőségünk van: gyors és lassú. Ha ráérünk, eltesszük a hűtőbe egy órára pácolódni, és csak ekkor áztatjuk be a római tálat. Ha nem érünk rá, akkor még jóval a fűszerezés előtt beáztatjuk a tálat, és nem kell hagyni pácolódni a húst. (Én nem értem rá, így is finom lett, de nyilván finomabb, ha áll egy kicsit.)
  3. Begyújtjuk a sütőt. A szalonnát felcsíkozzuk, a római tálat kikenjük zsírral, és kibéleljük a szalonnával. Ráhelyezzük a nyúlhúst, meglocsoljuk egy bögre hideg vízzel, lefedjük, és betesszük a sütőbe.
  4. Időnként kivesszük, megszurkáljuk, saját levével locsoljuk. 40-50 perc alatt pirosra sütjük.
  5. Krumplipürét készítettem hozzá, amit a nyúlból kisült szafttal ízesítettem.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 62 387
elküldve: 5
receptkönyvben: 128
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Fonott Kalács

Mióta szakács: 2011.02.19.
68 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: római tál receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült nyúl kakukkfűvel és bazsalikommal, római tálban sült nyúlpecsenye, fűszeres nyúlpecsenye

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

talaci
talaci Fri, 2018-11-09 13:31

Kedves Fonott Kalács!
Ezt írod: "A nyúl négy combját, oldali és mellhúsát egy tálba tesszük." Érdeklődök, hogy a nyúl mellhúsa olyan mint a sertés mellhúsa? Van egyáltalán az emlősöknek mellhúsa? Én eddig nem hallottam. De lehet, hogy csak az én ismereteim hiányosak.

V2rider
V2rider / V2rider Sun, 2017-05-07 12:17

Ma ebédre ezt az ételt készítettem,igazán finom lett,csak a sutési idot noveltem meg,mert 50 perc alatt nem sult meg rendesen. Koszi a receptet :)

2VerAgi2
Ágicámdrágám / 2VerAgi2 Fri, 2014-10-17 14:58

Szia! Látom nyuszival ismerkedsz,ha nem veszed tolakodásnak ajánlanám a vörösboros nyúl cserépedényben receptemet kipróbálásra.A fotó nem sikerült tökéletesre,de annál finomabb :)

1742
nyúlhús 2 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 1 ek
bazsalikom 1 teáskanál
napraforgó olaj 2 dl
kenyérszalonna 10 dkg
sertészsír 2 ek
fokhagyma 8 gerezd
víz 2 dl