r
Nosalty Logó

Kakukkfüves nyúl római tálban

Fonott Kalács
Kakukkfüves nyúl római tálban
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1742
Kalória
135.5g
Fehérje
2.6g
Szénhidrát
129.1g
Zsír
562.9g
Víz
389.5g
Koleszterin
291.2mg
Élelmi rost
72mg
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1742 kcal
  • 16% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 5226 kcal
  • 16% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 207 kcal
  • 16% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.5 g

Zsír

  • Összesen
    129.1 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2133.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    1432 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    562.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    48 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 1742 kcal
  • 16% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    406.5 g

Zsír

  • Összesen
    387.2 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    87 g
  • Koleszterin
    1169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6400.7 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    477 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    392 mg
  • Foszfor
    4296 mg
  • Nátrium
    850 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    1688.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    143 micro
  • E vitamin:
    70 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    146 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 5226 kcal
  • 16% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    0.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 207 kcal

Elkészítés

  1. A nyúl négy combját, oldali és mellhúsát egy tálba tesszük. Minden oldalát sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk kakukkfűvel és bazsalikommal, majd nyakon öntjük egy bögre (kb 2 dl) olajjal. A fokhagymát felkarikázzuk, vagy fokhagymanyomóval összezúzzuk, hozzáadjuk ezt is a a húshoz.
  2. Innentől kétféle lehetőségünk van: gyors és lassú. Ha ráérünk, eltesszük a hűtőbe egy órára pácolódni, és csak ekkor áztatjuk be a római tálat. Ha nem érünk rá, akkor még jóval a fűszerezés előtt beáztatjuk a tálat, és nem kell hagyni pácolódni a húst. (Én nem értem rá, így is finom lett, de nyilván finomabb, ha áll egy kicsit.)
  3. Begyújtjuk a sütőt. A szalonnát felcsíkozzuk, a római tálat kikenjük zsírral, és kibéleljük a szalonnával. Ráhelyezzük a nyúlhúst, meglocsoljuk egy bögre hideg vízzel, lefedjük, és betesszük a sütőbe.
  4. Időnként kivesszük, megszurkáljuk, saját levével locsoljuk. 40-50 perc alatt pirosra sütjük.
  5. Krumplipürét készítettem hozzá, amit a nyúlból kisült szafttal ízesítettem.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Egy ismerősöm foglalkozik nyulakkal, gondoltam, veszek én is tőle egyet. Egészben adta, a belsőségeket és a bordát-gerincet lefagyasztottam, majd leves lesz belőle. A négy combot és minden egyéb húst, amit le bírtam róla fejteni, ezen a módon készítettem el. A nyúl íze nem sokban különbözik a csirkétől, ezért érdemes a csirkés ételektől teljesen eltérő módon készíteni, az én konyhámban speciel a bazsalikom és a kakukkfű még sose találkozott csirkehússal, de ahány ház, annyi szokás. Miután minden, főzni tudó ismerősömtől begyűjtöttem a tippeket, nekiláttam életem első nyúlsültjének. A fedett római tálban puha és szaftos lesz, nem szárad ki.

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Nem mindegy, hová kerül a karácsonyfa: A feng shui szerint...

A karácsonyi dekoráció nem csak látvány kérdése: tudatos elrendezéssel és harmonikus színválasztással az otthon valódi menedékké válhat az ünnepek alatt. A feng shui szemlélete segít abban, hogy a díszítés ne csak szép legyen, hanem támogassa a nyugalmat, az örömöt és az együtt töltött idő minőségét is.

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...