r
Nosalty Logó

Kakukkfüves nyúl római tálban

Fonott Kalács
Kakukkfüves nyúl római tálban
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1742
Kalória
135.5g
Fehérje
2.6g
Szénhidrát
129.1g
Zsír
562.9g
Víz
389.5g
Koleszterin
291.2mg
Élelmi rost
72mg
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1742 kcal
  • 16% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 5226 kcal
  • 16% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 207 kcal
  • 16% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.5 g

Zsír

  • Összesen
    129.1 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2133.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    1432 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    562.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    48 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 1742 kcal
  • 16% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    406.5 g

Zsír

  • Összesen
    387.2 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    87 g
  • Koleszterin
    1169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6400.7 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    477 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    392 mg
  • Foszfor
    4296 mg
  • Nátrium
    850 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    1688.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    143 micro
  • E vitamin:
    70 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    146 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 5226 kcal
  • 16% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    0.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 207 kcal

Elkészítés

  1. A nyúl négy combját, oldali és mellhúsát egy tálba tesszük. Minden oldalát sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk kakukkfűvel és bazsalikommal, majd nyakon öntjük egy bögre (kb 2 dl) olajjal. A fokhagymát felkarikázzuk, vagy fokhagymanyomóval összezúzzuk, hozzáadjuk ezt is a a húshoz.
  2. Innentől kétféle lehetőségünk van: gyors és lassú. Ha ráérünk, eltesszük a hűtőbe egy órára pácolódni, és csak ekkor áztatjuk be a római tálat. Ha nem érünk rá, akkor még jóval a fűszerezés előtt beáztatjuk a tálat, és nem kell hagyni pácolódni a húst. (Én nem értem rá, így is finom lett, de nyilván finomabb, ha áll egy kicsit.)
  3. Begyújtjuk a sütőt. A szalonnát felcsíkozzuk, a római tálat kikenjük zsírral, és kibéleljük a szalonnával. Ráhelyezzük a nyúlhúst, meglocsoljuk egy bögre hideg vízzel, lefedjük, és betesszük a sütőbe.
  4. Időnként kivesszük, megszurkáljuk, saját levével locsoljuk. 40-50 perc alatt pirosra sütjük.
  5. Krumplipürét készítettem hozzá, amit a nyúlból kisült szafttal ízesítettem.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Egy ismerősöm foglalkozik nyulakkal, gondoltam, veszek én is tőle egyet. Egészben adta, a belsőségeket és a bordát-gerincet lefagyasztottam, majd leves lesz belőle. A négy combot és minden egyéb húst, amit le bírtam róla fejteni, ezen a módon készítettem el. A nyúl íze nem sokban különbözik a csirkétől, ezért érdemes a csirkés ételektől teljesen eltérő módon készíteni, az én konyhámban speciel a bazsalikom és a kakukkfű még sose találkozott csirkehússal, de ahány ház, annyi szokás. Miután minden, főzni tudó ismerősömtől begyűjtöttem a tippeket, nekiláttam életem első nyúlsültjének. A fedett római tálban puha és szaftos lesz, nem szárad ki.

További receptek

Chimichurris csirke

A chimichurri csirke egy fantasztikus, dél-amerikai (tipikusan argentin) ihletésű étel, ahol a friss fűszernövényekből készült chimichurriszósz fűszerezi meg a csirkét. Az alábbi ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek