Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Patisszonos lecsó rizzsel

Patisszonos lecsó rizzsel
Patisszonos lecsó rizzsel
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Semmi különleges sztori nem kapcsolódik hozzá...Egyszerű, finom, gyors, a család nagyon szereti.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Természetesen patiszon helyett lehet tökből, cukkiniből és padlizsánból is készíteni, vagy akár vegyesen is. Én párolt rizzsel tálaltam, de lehet a lecsót tojással is gazdagítani és friss kenyérrel fogyasztani.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A patiszont hámozzuk meg, magozzuk ki, húsát vágjuk kis kockákra.
  2. A paprikát csumázzuk ki, karikázzuk fel.
  3. A paradicsomot, hagymát vágjuk kis kockákra.
  4. Kevás olajon pároljuk üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a pirospaprikát és öntsük fel egy kevés vízzel.
  5. Adjuk hozzá a patiszont, a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk puhulni egy pár percig.
  6. Adjuk hozzá a paprikát is. Ha szükséges, adjunk hozzá egy kevés vizet. Ha már félig megpuhultak a zöldségek, mehet bele a paradicsom és a felkarikázott kolbász is. Pároljuk még pár percig és tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 675
elküldve: 5
receptkönyvben: 127
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Dóri

Mióta szakács: 2010.08.22.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Lecsó patisszonnal, tökös-kolbászos lecsó, rizses lecsó

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

898
patisszon 1 db
vöröshagyma 2 közepes fej
paprika 1 kg
paradicsom 1 kg
fokhagyma 3 gerezd
kolbász 20 dkg
fűszerpaprika 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl
rizs 40 dkg