r
Nosalty Logó

Tojásos lecsó gazdagon

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Penny Market
Tojásos lecsó gazdagon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Lecsó

Összesen 658 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Lecsó

Összesen 2633 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Lecsó

Összesen 116 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    54 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    401 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1122 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    595 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    400.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    346 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    315 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    188 micro
  • β-karotin
    2062 micro
  • β-crypt
    268 micro
  • Likopin
    6812 micro
  • Lut-zea
    1959 micro
Összesen 658 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.5 g

Zsír

  • Összesen
    215.8 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1604 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4487.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    431 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1286 mg
  • Nátrium
    2379 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.1 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1601.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1384 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    619 mg
  • D vitamin:
    348 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    1260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    624 micro
  • α-karotin
    752 micro
  • β-karotin
    8248 micro
  • β-crypt
    1071 micro
  • Likopin
    27247 micro
  • Lut-zea
    7837 micro
Összesen 2633 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    364 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    1202 micro
  • Lut-zea
    346 micro
Összesen 116 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Lecsó

Elkészítés

Lecsó

  1. A csécsi szalonnát apró kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és szintén felkockázzuk.
  2. A paprikát felkarikázzuk, a paradicsomot pedig kisebb darabokra vágjuk.
  3. A szalonnát mangalicazsíron elkezdjük pirítani, majd hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre dinszteljük.
  4. Az egészet megszórjuk édes fűszerpaprikával, és hozzákeverjük a paradicsomot és a paprikát.
  5. Miután a zöldségek kissé összeestek, sózzuk, borsozzuk, majd jól megkeverjük, és lefedve, közepes lángon 15-20 percig pároljuk.
  6. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és azzal is tovább főzzük még pár percig.
  7. Végül hozzáadjuk a szeletelt páros kolbászt, és hagyjuk vele még egyet rottyanni.
  8. A tojásokat sóval, borssal elkeverjük.
  9. Serpenyőben olajat hevítünk, és a tojásból egy közepesen lágy rántottát készítünk. Hozzákanalazunk a kész lecsóból, óvatosan összeforgatjuk, és már készen is vagyunk.
  10. Gőzölgő lecsónkat friss kenyérrel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 97 alkalommal
  • Receptkönyvben: 149
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 22793
  • Feltöltés dátuma: 2021. április 23.

Receptkategóriák

Tojásos lecsó gazdagon
Penny Market 12 recept

A lecsó a nyár egyik legnépszerűbb ultimét étele. Biztosan mindenki kóstolta már valamilyen formában, ismeri, szereti, és van saját családi receptje is, ami egész biztosan különbözik a többitől – mindenkinek a saját verziója a legfinomabb. Alapja a friss hagyma, a paprika és a paradicsom, de legtöbbünknél elengedhetetlen kelléke még a szalonna és a kolbász is, ami az egész testét és lelkét adja. Persze a végén egy laza állagú tojásrántottával is elkeverhetjük, ha úgy szeretjük. Friss, házi kovászos kenyérrel, gazdagon tunkolva fogyasszuk!

Hozzávalók

Lecsó

Címlapról ajánljuk

További cikkek