r
Nosalty Logó

Lustagombóc

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Lizinka_
Lustagombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

tésztához

töltelékhez

gombócok alá

Összesen 600 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

tésztához

töltelékhez

gombócok alá

Összesen 2401 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

tésztához

töltelékhez

gombócok alá

Összesen 112 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    833 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    468 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    371.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1023 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    864 micro
  • α-karotin
    624 micro
  • β-karotin
    1599 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    2311 micro
  • Lut-zea
    228 micro
Összesen 600 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    151.4 g

Zsír

  • Összesen
    65.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    953 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3331.9 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    293 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    1872 mg
  • Nátrium
    598 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    290.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1487.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4092 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    27 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    795 micro
  • Kolin:
    875 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3455 micro
  • α-karotin
    2496 micro
  • β-karotin
    6398 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    9245 micro
  • Lut-zea
    914 micro
Összesen 2401 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    303 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    438 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

tésztához

töltelékhez

gombócok alá

Elkészítés

tésztához

  1. A lisztet a szódabikarbónával átszitáljuk egy nagyobb tálba. Beletesszük a sót, a tojást, és a vízzel egynemű tésztává gyúrjuk. (A vizet apránként adjuk hozzá, mert a liszt fajtájától függően, a víz mennyisége a megadott-tól eltérhet.)
  2. Fóliával letakarva tegyük félre a tésztacipót, amíg a tölteléket elkészítjük.

töltelékhez

  1. A hagymát aprítsuk fel, és a sárgarépát reszeljük le. Kevéske olajat forrósítsunk fel egy serpenyőben, majd ebbe süssük össze a répát és a hagymát. Ha kész, tegyük félre hűlni.
  2. Egy nagyobb tálban villa segítségével törjük össze a májat, és keverjük pépessé. Ebbe tegyük a sertés és marha darált húsokat. (Én egy 40 dkg-os darált hús-mixet használtam fel.) Ezután adjuk hozzá a tojást, a petrezselymet, a sót és az összesütött hagymás-répa keveréket. A masszát jól dolgozzuk össze.
  3. A tésztacipót jól alálisztezett deszkán nyújtsuk vékony téglalappá (kb. 40 x 50 cm). Erre kenjük fel egyenletesen a húsos masszát. Célszerű a hozzánk távolabb eső tészta véget vízzel megkenni, hogy jól egymáshoz tapadjon a tészta. Azután tekerjük fel, mint a bejglit.
  4. A rudat éles késsel vágjuk kb. 4 cm hosszú darabokra.

gombócok alá

  1. A burgonyákat tisztítás után vágjuk fél cm-es karikákra. Egy magasabb falu serpenyőbe tegyünk 1 evőkanál olajat, és erre fektessük a burgonyakarikákat. A burgonyára "ültessük" a töltött kis tekercseket.
  2. Egy kisebb fazékba öntsük a vizet, majd keverjük el a paradicsompürével és az ételízesítővel. Ezzel öntsük fel a serpenyőben várakozó tekercseket úgy, hogy mindenhová jusson belőle.
  3. A serpenyőt letakarva főzzük kb. 45-50 percig. Néha a fedőt levéve, locsoljuk meg a tekercseket a paradicsomos lével. Akkor kész, ha a tekercseknek szépen szétnyíltak, és a tészta kicsit megduzzadt.
  4. Tálakra tesszük a kis tekercseket, merünk mellé bőven a szaftos krumpliból, és langyosan kínáljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7416
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lustagombóc
Lizinka_ 592 recept

Egy késő esti főzőműsorban lettem figyelmes erre a receptre. Sajnos nem tudtam pontosan megjegyezni (aztán leírni) a hozzávalókat. Internetes kutakodás után, a megjegyzett alapanyagokból összeállítottam a saját verziómat. Nagyon laktatató, különös ízhatású étel. Próbáljátok ki!

Hozzávalók

tésztához

töltelékhez

gombócok alá

Címlapról ajánljuk

További cikkek