Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Párolt körte gránátalmamártással

Párolt körte gránátalmamártással
Párolt körte gránátalmamártással
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Izgalmas ízű desszert, bár én finom sült libamájhoz készítettem köretnek.

hozzávalók / 4 adag

A körte párolásához

A gránátalma mártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A körtéket - a szárukat meghagyva - vékonyan meghámozzuk.
  2. Egy fazékba beöntjük a bort, a vizet, és elkeverjük benne a cukrot vagy mézet, és felforraljuk.
  3. A fűszereket fűszertojásba tesszük, és a körtével együtt a szirupba tesszük.
  4. Lassan gyöngyözve kb. 20 percig főzzük.
  5. A gránátalma szirupot és a balzsamecetet addig forraljuk, míg besűrűsödik. A körtét díszítjük, ízesítjük vele.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 301
elküldve: 1
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fűszeres párolt körte, párolt körte balzsamecetes gránátalma sziruppal, körte párolva

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

246
körte 4 db
édes fehérbor 2.5 dl
víz 7.5 dl
barna cukor 5 dkg
sáfrány 1 csipet
csillagánizs 1 db
vanília 1 db
fahéjrúd 1 db
narancslé 1 narancsból nyert
narancshéj 0.25 narancsból nyert
citromlé 1 fél citromból nyert
citromhéj 0.25 citromból nyert
zöld kardamom 4 db
koriandermag 1 kk
gránátalma szirup 2 ek
balzsamecet 0.5 dl