Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Alma cukorkabátban

Alma cukorkabátban
Alma cukorkabátban
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amerikában és több külföldi országban is igen nagy hagyománya van ennek a karamellás almának. Bazárokban, ünnepségeken, vidámparkokban árulják ezeket az édességeket, de most itt az idő, hogy mi is megcsinálhassuk ezeket a finomságokat otthon.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Négy vastag pálcikát nyomunk félig az almákba. (Én nyelvleszorító spatulákat használtam, patikában lehet kapni.)
  2. Majd vizet forralunk, és a forró vízben megúsztatjuk az almákat, ez feloldja a wax-réteget az almákon, így könnyebben ragad rá a karamelizált cukor. Alaposan megtörölgetjük.
  3. A vizet a cukorral elkezdjük forralni, mintha cukorszirupot főznénk. Amikor már forr, hozzáadjuk a vajat és az ecetet (és az ételfestéket, ha szükséges), majd tovább forraljuk 7-10 percig, vagy amíg nem látjuk, hogy a cukor karamelizálódni kezd. Akkor jó a karamell, ha egy cseppet egy pohár hideg vízbe téve, azonnal megdermed, és törékeny lesz. 
  4. Ennél a résznél nagyon gyorsnak kell lennünk. Az almákat beleforgatjuk a karamelizált cukorba, hogy mindenhol befedje, lehetőleg több rétegben. Nagyjából lecsöpögtetjük (itt kell beleforgatni a díszítésbe), és egy kivajazott/kiolajozott sütőpapírra állítjuk, és hagyjuk dermedni.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 13 557
elküldve: 3
receptkönyvben: 118
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Júlia

Mióta szakács: 2010.10.24.
123 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

karamellás alma, cukorba forgatott alma, karamellás almaédesség

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Taya
Taya / Taya Thu, 2011-09-15 21:40

 Már régen szerettem volna megcsinálni de nem értettem hogy csinálják haraphatóra a karamellt.Mostmár tudom hogy az ecet a titkos összetevő.:)Köszi a receptet.

spookykid
Júlia / spookykid Tue, 2011-03-29 14:33

hát gondolom, hogy lehet, nekem még nem jutott eszembe, de ha esetleg kipróbáltad és összejött (vagy nem :() akkor irj egy kommentet légyszives :D

spookykid
Júlia / spookykid Wed, 2010-11-17 20:39

Elga,
azért szoktak a cukorba ecetet rakni, amikor karamellizálnak, mert akkor nem lesz olyan kocsonyás állaga, hanem inkább a fondantra fog hasonlítani és gyorsabban meg is keményszik.
Üdv:
Júlia

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-11-17 14:02

Az ecet miért kell bele? Elöre is köszi!

357
alma 4 db
cukor 225 g
víz 110 ml
ecet 1 tk
vaj 25 g
ételfesték 1 csepp