r
Nosalty Logó

Parmezános-spenótos csicserileves

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Parmezános-spenótos csicserileves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 263 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1575 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 98 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1233.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    657 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    179 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2046 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4395 micro
Összesen 263 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.1 g

Zsír

  • Összesen
    62 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7403.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    1638 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    379 mg
  • Foszfor
    1336 mg
  • Nátrium
    3943 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    639 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1224 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1075 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    787 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12276 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26370 micro
Összesen 1575 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    466.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    774 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1663 micro
Összesen 98 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy lábasban.
  2. Adjuk hozzá a finomra vágott hagymát és a fokhagymát egy nagy csipet sóval és borssal. 5 percig pároljuk, amíg üveges nem lesz. Keverjük bele a finomra vágott csilipaprikát is.
  3. Keverjük hozzá a parmezán héját, a csicseriborsót és a burgonyát. Öntsük fel az alaplével. Forraljuk fel a keveréket. Ha felforrt, adjuk hozzá a tésztát. Reszeljünk hozzá szerecsendiót, és főzzük, amíg a tészta al dente nem lesz, kb. 8-10 percig.
  4. Ha megfőtt a tészta, keverjük bele a spenótot. Kóstoljuk meg, és ízesítsük sóval és borssal, ha szükséges. Végül keverjünk bele még két evőkanál reszelt parmezánt.
  5. A tetejét sok parmezánnal megszórva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 5334
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Parmezános-spenótos csicserileves
Gerzsenyi Flóra 371 recept

Ez a szuper és egyszerű parmezános csicseriborsóleves olyan könnyed, tápláló és laktató, hogy rögtön meghozza az életkedvünket. Nagyon gyorsan összeállítható, és csupán néhány alapanyag szükséges hozzá. Sok spenóttal és parmezánnal együk, hihetetlen jó ízkombók! Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

14 foszlós-omlós leveles tésztás apróság a kedves vendégeknek

A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.

Nosalty

További cikkek

Fasírtreceptek húsvétra

Kezdő szakácsok, gyakorlott háziasszonyok, az alábbi húsvéti fasírtreceptekből bárki megtalálja azt a rudat vagy golyót, amit az ünnepi asztalra varázsolhat.