Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges-tormás virslileves

Zöldséges-tormás virslileves
Zöldséges-tormás virslileves
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mostanában nem jut túl sok időm a főzésre, ezért kerestem egy pár gyors receptet. Ezt a legfrissebb Príma Konyha Magazinban találtam. Dobogós lett nálunk "leves" kategóriában. Bárki is találta ki, szerintem zseniális.
 

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A galuskához

ajánlat

Füstölt virslivel készítettem, ami jól illik a füstölt szalonnához.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát apró kockára vágjuk és kevés olajon zsírjára sütjük.
  2. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és üvegesre dinszteljük.
  3. A sárgarépát és a fehérrépát vékony karikára vágjuk és 4-5 perc alatt megfuttatjuk a hagymás szalonnán.
  4. 2 liter vízzel felöntjük, sóval, borssal ízesítjük és addig főzzük amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
  5. A tejfölt simára keverjük a liszttel és a tormával. Egy kevés meleg lével hígítjuk és ezzel behabarjuk a levest.
  6. 1-2 percig forraljuk, majd hozzáadjuk a felkarikázott virslit.
  7. A tojásból, a lisztből és a sóból  galuskát készítünk és ezt beleszaggatjuk a levesbe. Ha még szükséges vizet önthetünk hozzá.
  8. Apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk és melegen tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 28 038
elküldve: 17
receptkönyvben: 444
elkészítve: 26/32
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, újév
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

virslis zöldségleves tormával, tormás virslis zöldségleves, zöldségleves virslivel és tormával

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lh
lh / lh Sun, 2018-02-18 23:48

2017. december 11-én és 15-én is elkészítettem, mindkét alkalommal nagyon jól sikerült.

ianau001
ianau001 Sat, 2017-10-28 08:31

Gratulálok! Fenomenális, eszméletlen finom!!!!!!! Percek alatt elfogyott az egész fazékkal, pedig igen válogatós a családom :)

kazym
kazym Fri, 2013-04-05 19:50

Húsvétkor ezt ettük ebédre. Fenomenális! Ahogy "illesera" írta, tényleg az újdonság erejével ható leves. Csak ajánlani tudom.

Batida
Batida / Batida Sun, 2011-04-24 18:47

Ezt kínáltam most hétvégén a családnak, és nagy-nagy sikere volt!! Köszönöm, hogy megosztottad velünk! Bogi

illesera
illesera Sat, 2010-06-12 19:46

Kedves Kiki!
Nagyon örülök, hogy rábukkantam erre a levesre, tényleg zseniális! Könnyű, mégis tartalmas, különlegesen finom! Először kicsit aggódtam a torma miatt, de remekül belesimul az íze a virsli és a füstölt szalonna mellé, pikáns, mégis kellemes ízharmóniát ad a levesnek! VÉGRE, VALAMI ÚJ ÍZ, LEVESFRONTON!!!! Ajánlom kipróbálásra én is, mindenkinek ! Köszi a recit :) era

hua_nita
hua_nita Mon, 2010-01-18 15:32

Ez így van, én is többször főztem már a megjelenése óta, és nagyon-nagyon finom!!!

650
füstölt szalonna 10 dkg
napraforgó olaj 2 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
fehérrépa 3 db
sárgarépa 4 közepes db
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
tejföl 1.5 dl
torma 2 ek
finomliszt 1 púpozott ek
virsli 320 g
petrezselyem 1 csokor
víz 2 l
tojás 1 db
0 ízlés szerint
finomliszt 3 evőkanál