Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Parmezános-mozzarellás rántott csirkemell

Parmezános-mozzarellás rántott csirkemell
Parmezános-mozzarellás rántott csirkemell
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A barátom tanította ezt a receptet.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemell-filét vágjuk vékony szeletekre panírozzuk be és egy kevés olívaolajon süssük ki. Pihentessük.
  2. Készítsük el a csirkére valót. Tegyünk egy serpenyőbe 4-5 ek olívaolajt. Vágjuk ketté a koktélparadicsomokat, aprítsuk fel a hagymákat, tegyük bele a felforrósított olívaolajba és szórjuk meg bazsalikommal. Futtasuk meg. Tegyük félre.
  3. Szeleteljük fel a mozzarellát. Vegyünk elő egy tepsit, aminek az aljába öntsünk egy kevés olívaolajat, és helyezzük bele a rántott csirkemelleket.
  4. A csirkemellekre öntsük rá az olívás-paradicsomos szószt. Szórjunk a tetejére parmezánt, és fedjük be a szeletelt mozzarellával.
  5. Tegyük sütőbe, 180 fokon 20-25 percre.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x60x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 834
elküldve: 2
receptkönyvben: 541
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Thomas13

Mióta szakács: 2010.02.09.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Rita1971
TraRita / Rita1971 Sun, 2011-06-12 17:44

Szia Thomas13!

Köszönöm a receptet! Ma elkészítettem, nagyon finom!
Minden jót!
Rita

Giballa Katalin
Gib.Kat. / Giballa Katalin Sat, 2011-05-28 18:53

Én már számtalan alkalommal jártam úgy, hogy azt hittem "hurrá én találtam fel ezt a csodát", aztán egy idő után ugyanaz, vagy majdnem ugyanaz visszaköszön és még sosem mondtam, hogy ezt tőlem emelték ki, mert én olvasgatom a recepteket, de nem töltöttem fel egyet sem.

kata1986
kata1986 Fri, 2011-05-06 10:31

Én örülök, hogy felraktad a receptet, mert nem ismertem és hétvégére jó ötletet adtál.
Amúgy meg nem hinném, hogy a receptek többsége ami a No Salty-n van saját ötlet alapján született. Marhapörkölt recept is biztos van fent nem is egy, mégsem írja oda senki, hogy ezt xy szakács már elkészítette...
Szerintem sokan örülnek a receptednek (velem együtt)!

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2010-04-12 11:16

Még ha az is lenne? Legalább megfözte nekünk valaki. Ami a levest illeti: Gordon Ramsay nem mindenható guru - szerencsére - és a mentás zöldborsóleves ötlete már akkor létezett, amikor ö még azt sem tudta, melyik végén fogja a fakanalat...Bármilyen szomorú is, nem ö tojta a spanyol viaszt sem... :-)))

thomas13
Thomas13 / thomas13 Tue, 2010-04-13 21:14

Teljesen igazad van:-)))) Azért is töltöttem fel a leves receptjét mert nem biztos, hogy mindenki ismeri ezt a receptet és szerintem nagyon finom.:-)))

Gargoyle
P. / Gargoyle Tue, 2010-04-13 21:17

Ìgy is van... :-)))
viszont zárójelben annyit: Florancenak igaza volt: ez is és a leves is Gordon Ramsay. Közben én is megtaláltam a weboldalán ugyanezeket. De akkor is finom. :-)))

1160
csirkemell filé 100 dkg
mozzarella 40 dkg
parmezán sajt 10 dkg
koktélparadicsom 8 db
finomliszt 10 dkg
tojás 2 db
zsemlemorzsa 15 dkg
bazsalikom 0 ízlés szerint
salottahagyma 2 közepes db
olívaolaj 1 dl