Amerikai rántott csirke

- 14% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 25% Zsír
-
250g csirkecomb278 kcal
-
0g só0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
8g zsemlemorzsa30 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
30g vaj215 kcal
- 14% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 25% Zsír
-
1000g csirkecomb1113 kcal
-
0g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
30g zsemlemorzsa119 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
120g vaj860 kcal
- 14% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 25% Zsír
-
73.8g csirkecomb82 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.1g tojás5 kcal
-
3.7g finomliszt13 kcal
-
2.2g zsemlemorzsa9 kcal
-
7.4g sajt26 kcal
-
8.9g vaj63 kcal
- 14% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.3 g
Zsír
-
Összesen 53.8 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 261 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 951.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 204 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 349 mg
-
Nátrium 318 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 114.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 340 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 102 mg
-
Retinol - A vitamin: 335 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 181 micro
- 14% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 125.2 g
Zsír
-
Összesen 215.2 g
-
Telített zsírsav 102 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 74 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 1045 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3806.1 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 149 mg
-
Kálcium 815 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 155 mg
-
Foszfor 1394 mg
-
Nátrium 1273 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 459.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1359 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 71 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 110 micro
-
Kolin: 406 mg
-
Retinol - A vitamin: 1341 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 219 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 726 micro
- 14% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 15.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 280.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 94 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 33.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 99 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Hozzávalók
-
só ízlés szerint
-
1 db tojás
-
5 dkg finomliszt
-
3 dkg zsemlemorzsa
-
12 dkg vaj
Elkészítés
- A combokat megmossuk, megtöröljük (én lenyúztam a bőrét), sózzuk, lisztbe, felvert tojásba mártjuk, belehempergetjük a zsemlemorzsa-sajt keverékébe.
- Tepsibe alá és a húsokra is kb. 1,5 dkg-nyi vajat teszünk.
- Lefóliázva fél óráig, majd fólia nélkül még fél óráig sütjük.
- Retrós köretnek krumplipüré-csemegeuborka kombinációttálaltam.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x25
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 17526
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 23.
Ajánló
Mindenkinek ajánlom, aki biztos sikerre vágyik!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Kedves barátnőmmel, Gabival beszélgettem. Persze téma a főzés volt. Ő mondta, hogy már olykor unja, én mondtam, egyre inkább szeretem. Ajánlotta ezt a receptet, készítsem el. Emlékszem a régmúltból (legalább 20 éve), már említette ezt a receptet, és én neki is álltam, de valahogy nem sikerült jól (talán kevés sajtot tettem bele, vagy nem is tudom). Ez vizsont az ígérthez híven fergetegesen ízletes, omlós volt. Gyerekem lehántotta a legtöbb combról a panírt, de azért fogyasztott kevéske húst is. Úgy érzem, itt mindenki előtt kell hálás szívvel megköszönnöm Gabi barátnőmnek ezt a szenzációs receptet. Mindenkinek ajánlom, aki biztos sikerre vágyik. Hogy miért amerikai a csirke, arra nem derült fény.
Hozzászólások
Kedves Évi, néni, a süt?t el? kell melegíteni? És ha igen, akkor kb hány fokosra? üdv Anikó
Kedves Anikó! Igen, el?melegített süt?be tettem kb. 160-170 fok, h?légkeverésen, vagy alul-felül: 180 oC. Üdv: Évi néni
Elkészítettem, nagyon fincsi lett. Köszi Évi!
Kedves AkiBibi! Hidd el, én is ennyire örültem, hogy Gabi barátn?m elmesélte ezt a receptet. Régen is említette, de nem részletezte az elkészítsd, ezért nem sikerült, így nem is foglalkoztam vele. Most viszont, hogy újra dicsérte, jobban kifaggattam és tényleg finom lett. Köszönöm az üzenetet. Üdv: Évi néni
Kedves Éva! Mindig kacérkodtam a sajtba bundázás gondolatával, de soha nem mertem elkészíteni, mert féltem, hogy megég sülés közben a sajt, meg folydogálni kezd, s gusztustalan lesz az egész. Kapóra jött ez a recept, kipróbáltam. Ízre, állagra tökéletes konstrukció! Kifiléztem a fels? combokat, biztos, ami biztos, átsüljenek, az alsókat csontjukkal együtt. A sajt el?re reszelt füstölt termék volt, s ez adott egy sajátos ízt neki.Átsült, de nem volt a száraz a hús. Szóval príma. Máskor is felveszem egy jó vasárnapi családi ebédre. Köszi a receptet. Klári
Kedves Klári! Mindig örülök, ha mások tetszését is elnyeri egy-egy recept, amit megosztok. Most is így van ez. Köszönöm, hogy megosztottad velem a sikered. Üdv: Évi néni