Nosalty Logó

Amerikai rántott csirke

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Amerikai rántott csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
rántott ételek
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 674 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 2695 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 198 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.3 g

Zsír

  • Összesen
    53.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    261 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    951.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    349 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    340 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    335 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 674 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.2 g

Zsír

  • Összesen
    215.2 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1045 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3806.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    815 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    1394 mg
  • Nátrium
    1273 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    459.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1359 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    406 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1341 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    726 micro
Összesen 2695 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 198 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A combokat megmossuk, megtöröljük (én lenyúztam a bőrét), sózzuk, lisztbe, felvert tojásba mártjuk, belehempergetjük a zsemlemorzsa-sajt keverékébe.
  2. Tepsibe alá és a húsokra is kb. 1,5 dkg-nyi vajat teszünk.
  3. Lefóliázva fél óráig, majd fólia nélkül még fél óráig sütjük.
  4. Retrós köretnek krumplipüré-csemegeuborka kombinációttálaltam.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x25
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 17526
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 23.

Ajánló

Mindenkinek ajánlom, aki biztos sikerre vágyik!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Évi néni 1830 recept

Kedves barátnőmmel, Gabival beszélgettem. Persze téma a főzés volt. Ő mondta, hogy már olykor unja, én mondtam, egyre inkább szeretem. Ajánlotta ezt a receptet, készítsem el. Emlékszem a régmúltból (legalább 20 éve), már említette ezt a receptet, és én neki is álltam, de valahogy nem sikerült jól (talán kevés sajtot tettem bele, vagy nem is tudom). Ez vizsont az ígérthez híven fergetegesen ízletes, omlós volt. Gyerekem lehántotta a legtöbb combról a panírt, de azért fogyasztott kevéske húst is. Úgy érzem, itt mindenki előtt kell hálás szívvel megköszönnöm Gabi barátnőmnek ezt a szenzációs receptet. Mindenkinek ajánlom, aki biztos sikerre vágyik. Hogy miért amerikai a csirke, arra nem derült fény.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Évi, néni, a süt?t el? kell melegíteni? És ha igen, akkor kb hány fokosra? üdv Anikó

Évi néni

Kedves Anikó! Igen, el?melegített süt?be tettem kb. 160-170 fok, h?légkeverésen, vagy alul-felül: 180 oC. Üdv: Évi néni

AkiBibi

Elkészítettem, nagyon fincsi lett. Köszi Évi!

Évi néni

Kedves AkiBibi! Hidd el, én is ennyire örültem, hogy Gabi barátn?m elmesélte ezt a receptet. Régen is említette, de nem részletezte az elkészítsd, ezért nem sikerült, így nem is foglalkoztam vele. Most viszont, hogy újra dicsérte, jobban kifaggattam és tényleg finom lett. Köszönöm az üzenetet. Üdv: Évi néni

P.Klára

Kedves Éva! Mindig kacérkodtam a sajtba bundázás gondolatával, de soha nem mertem elkészíteni, mert féltem, hogy megég sülés közben a sajt, meg folydogálni kezd, s gusztustalan lesz az egész. Kapóra jött ez a recept, kipróbáltam. Ízre, állagra tökéletes konstrukció! Kifiléztem a fels? combokat, biztos, ami biztos, átsüljenek, az alsókat csontjukkal együtt. A sajt el?re reszelt füstölt termék volt, s ez adott egy sajátos ízt neki.Átsült, de nem volt a száraz a hús. Szóval príma. Máskor is felveszem egy jó vasárnapi családi ebédre. Köszi a receptet. Klári

Évi néni

Kedves Klári! Mindig örülök, ha mások tetszését is elnyeri egy-egy recept, amit megosztok. Most is így van ez. Köszönöm, hogy megosztottad velem a sikered. Üdv: Évi néni

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek