r
Nosalty Logó

Gorgonzolás csirkemell mandulás bundában

Mercedes
Gorgonzolás csirkemell mandulás bundában
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A csirkemellhez

A panírozáshoz

1311
Kalória
71.4g
Fehérje
49.9g
Szénhidrát
90.7g
Zsír
191.4g
Víz
282.4g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
2.3g
Cukor
  • 18% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A csirkemellhez

A panírozáshoz

Összesen 1311 kcal
  • 18% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A csirkemellhez

A panírozáshoz

Összesen 5238 kcal
  • 18% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A csirkemellhez

A panírozáshoz

Összesen 305 kcal
  • 18% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.4 g

Zsír

  • Összesen
    90.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2280.1 g
  • Cink
    103 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    814 mg
  • Nátrium
    845 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    191.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 1311 kcal
  • 18% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    285.7 g

Zsír

  • Összesen
    362.8 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    156 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    107 g
  • Koleszterin
    1130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9120.5 g
  • Cink
    410 mg
  • Szelén
    334 mg
  • Kálcium
    1215 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    508 mg
  • Foszfor
    3257 mg
  • Nátrium
    3379 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    199.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    765.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    123 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    97 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    1080 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    514 micro
Összesen 5238 kcal
  • 18% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    531.8 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 305 kcal

Elkészítés

A csirkemellhez

  1. A melleket hosszanti irányban 3/4-éig bevágjuk,széthajtjuk. 2 zacskó közé tesszük, és egyenként kikloppfoljuk. Sózzuk,borsozzuk mindkét oldalát.
  2. A sajtot 4 felé osztjuk, és elmorzsoljuk a mellek belsejében. Összegöngyöljük.
  3. A mandulaszeleteket egy zacskóba tesszük, és húskloppfolóval egy kicsit összetörjük.
  4. Hozzákeverjük a zsemlemorzsához, majd hagyományos módon bepanírozzuk őket.
  5. Bő olajban, fedő alatt kisütjük. Steak burgonyával vagy krumplipürével kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p

Olyan szinten rákaptam mostanában a nemesebb sajtokra, hogy állandóan keresgetem a jobbnál jobb recepteket. A csirkemell rántva nagyon snassz, de így gorgonzola sajttal és a mandulás panírral egészen más ízvilág nyílik meg előttünk.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek