Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Parmezános-fűszeres rúd

Parmezános-fűszeres rúd
Parmezános-fűszeres rúd
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A leggyorsabban elkészíthető, ám ugyanolyan gyorsan el is tűnő sós-fűszeres ropogós. Hihetetlenül egyszerű, kevés alapanyag kell hozzá, kezdőknek is bátran ajánlom, mert nem kell hajtogatni, keleszteni, csak keverni és nyújtani.

Az első sós ropogtatóim egyikeként készítettem karácsonyra a sok édes mellé, és óriási sikere lett, ezért azóta a dupla adagnál kezdődik a mennyiség.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Szilveszterre, házibuliba, baráti iszogatós estére is tökéletes sós nasi, de tévézés mellé is tökéletes. Bármilyen friss vagy őrölt fűszerrel gazdagíthatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a sót, a reszelt parmezánt, borsot és az aprított fűszereket összekeverjük egy tálban. Rákockázzuk a vajat, és elkezdjük összegyúrni, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és a hideg vizet, cipóvá formázzuk.
  2. Gyúródeszkán vékonyra nyújtjuk, majd a téglalap alakú tésztát a tojásfehérjével megkenjük, és megszórjuk szezámmaggal. Ezután vágjuk vékony csíkokra, és sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé rakosgatjuk.
  3. 15-20 percig 170 fokon sütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 370
elküldve: 1
receptkönyvben: 41
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

dorcus89

Mióta szakács: 2012.06.27.
81 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek, szilveszter
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szezámmagos oregánós rúd, szezámos rudacska, szezámmagos parmezános stangli

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

619
finomliszt 40 dkg
2 teáskanál
parmezán sajt 15 dkg
oregánó 1 csokor
rozmaring 4 szál
bors 0 ízlés szerint
vaj 20 dkg
tojás 2 db
víz 8 ek
szezámmag 5 teáskanál