r
Nosalty Logó

Párizsi bundás répa vegyes salátával

Szekeres Lajosné Klári
Párizsi bundás répa vegyes salátával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1293
Kalória
17g
Fehérje
72.6g
Szénhidrát
106.1g
Zsír
391.3g
Víz
180g
Koleszterin
13.6g
Élelmi rost
20.6g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1293 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2586 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 174 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    106.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1108.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    376 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    72.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    391.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1507 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    162 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    14522 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1859 micro
Összesen 1293 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34 g

Zsír

  • Összesen
    212.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2217.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    571 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    646 mg
  • Nátrium
    752 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    145.2 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    782.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3014 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    78 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    323 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    470 micro
  • Kolin:
    334 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    10521 micro
  • β-karotin
    29044 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    3718 micro
Összesen 2586 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    709 micro
  • β-karotin
    1957 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 174 kcal

Elkészítés

  1. A sárgarépát és a zöldséget tisztítás után kettévágjuk, majd egy lábasba tesszük, felöntjük egy kevés vízzel, sózzuk, borsozzuk, végül megpároljuk.
  2. Még jobb az íze, ha húslevest főzünk és belerakjuk a rántani kívánt zöldségeket és félpuhára főzzük.
  3. Ha megfőtt, hosszában kettévágjuk sózzuk, borsozzuk.
  4. Elkészítjük a párizsi bundát. Egy tálba beleütjük a tojásokat és a tejet sózzuk, borsozzuk, habverővel felverjük majd apránként, folyamatos keverés mellett beleszórjuk a lisztet és jól felverjük. A palacsintatésztánál kicsit sűrűbb tésztát kell kapni.
  5. Az olajat felhevítjük, a répát beleforgatjuk a masszába és kisütjük az olajban szép pirosra. Papírtörlőre kiszedjük.
  6. Tálalunk a tányérra a párizsi bundás répából, amelyet friss vegyes salátával kínálunk. A salátára majonézt teszünk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 8 p
  • Sütés ideje: 10 p

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek