Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paris-Brest képviselőfánk koszorú

Paris-Brest képviselőfánk koszorú
Paris-Brest képviselőfánk koszorú
80 perc / előkészület: 50 perc főzés: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jade blogján gyönyörűségre bukkantam: egy csodás képviselőfánk koszorúra! Annyira megtetszett a recept, hogy rögtön el is készítettem, gyereknapi desszertnek. :) A tésztájához - a nekem már jól bevált - chouquette receptet használtam, a krém és öntet mennyiségén kicsit csökkentettem. Nagyon guszta és ellenállhatatlanul finom süti lett!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A csokoládéöntethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet, a vajat és a vaníliás cukrot egy kis edényben felforraljuk.
  2. Levesszük a tűzről, a lisztet egy adagban hozzáöntjük, fakanállal jól elkeverjük, majd visszatesszük a tűzre, és kis lángon, folyamatosan kevergetve, pár percig szikkasztjuk a tésztát. (Akkor jó, ha gömb alakú lesz, és elválik az edény falától.)
  3. Átrakjuk egy keverőtálba, és hagyjuk langyosra hűlni!
  4. Hozzáütünk egy tojást, és fakanállal addig keverjük, míg teljesen bele nem dolgoztuk a tésztába. Csak ekkor adjuk hozzá a másodikat, és azt is teljesen beledolgozzuk. Így járunk el a harmadik és negyedik tojással is.
  5. Előmelegítjük a sütőt.
  6. Sütőpapírt terítünk egy gáztepsibe és kb. 23 cm átmérőjű kört rajzolunk rá (pl. egy tortaforma alját körberajzoljuk).
  7. Csillagcsöves kinyomózsákba kanalazzuk a tésztát, és csinos tésztahalmokat nyomkodunk úgy, hogy a halmok érintsék egymást (evőkanállal is rakhatunk kis tésztahalmokat).
  8. Kb. 25 percre betesszük a sütőbe. (Sülés közben nem szabad kinyitni a sütőt!)
  9. A krémhez a tojások sárgáját, a kétféle cukrot, és a lisztet összekeverjük. A felforrósított tejet folyamatos kevergetés közben, fokozatosan a krémhez keverjük. Közepes tűzön tovább kevergetve addig főzzük, amíg sűrű nem lesz, innentől számolva még 2 percig főzzük, keverve. Ezután áttesszük egy kisebb edénybe, folpackot simítunk a tetejére (így nem bőrösödik be a krém teteje), és hagyjuk kihűlni.
  10. Felverjük a tejszínt, lazán beleforgatjuk a kihűtött főzött krémbe.
  11. A máz hozzávalóit vízgőz felett felolvasztjuk, simára keverjük.
  12. A kihűlt képviselőfánk koszorút óvatosan vízszintesen félbevágjuk. Megkenjük a krém felével, elrendezzük rajta az eperfalatkákat, rákenjük a maradék krémet és visszatesszük rá a tészta felső részét.
  13. Megcsurgatjuk a csokimázzal, és hűtőbe tesszük pár órára.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 846
elküldve: 3
receptkönyvben: 151
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

képviselőfánk koszorú, epres képviselőfánk koszorú, égetett tésztakoszorú vaníliakrémmel töltve

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vargattila22
V.Attila / vargattila22 Sun, 2016-10-02 21:51

Mindent a recept szerint csináltam, de sajnos a kóstolás után semmi nem maradt belőle. ;) Köszi!!! Nagyon finom.

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Wed, 2012-06-06 16:58

Szuper! Nem is találok megfelelő jelzőt. Hétvégén meglepem a családomat. Sokszor készítettem képviselő fánkot, de így még soha. Csak gratulálni tudok. Piroska

mignon
Mignon / mignon Thu, 2012-06-07 22:06

Kedves Piroska!
Biztos nagyon fog izleni a családnak! :)
Örülök, hogy így megtetszett a recept, remélem beszámolsz majd róla, hogy milyen lett!
Jó sütést, üdv:
Mignon

Nyékinyuszimama
Nyékinyuszimama Tue, 2012-06-05 19:37

Megcsináltam és nagyon finom és szép lett!Én a meleg krémbe belekevertem a felvert tojás fehérjét,nehogy megint pavlovát kelljen sütnöm! :-)A krém után tejszínhabot tettem rá és az epreket.Köszönöm az ötletet,hogy koszorú formában is meg lehet csinálni,nekem soha nem jutott volna eszembe!Mégegyszer köszönöm

mignon
Mignon / mignon Tue, 2012-06-05 21:37

Kedves Nyékinyuszimama!
Ez aztán a gyorsaság! :)
Én is hasonló tempóban dolgoztam: amint rábukkantam a receptre, már mentem is a konyhába elkészíteni! :) Ez egy ellenállhatatlan finomság! :)
Köszönöm neked a visszajelzést, örülök a sikerednek, remélem a többiek is elkészítik, és beszámolnak majd róla!
Üdvözöllek:
Mignon

witch
witch / witch Tue, 2012-06-05 16:38

Ennek a kerekparos versenyzok is orulnenek! :D
En is probaltam mar elkesziteni, de nem sikerult. :(
Az a recept azt mondta, hogy kicsit fel kell verni a
tojasokat es hozzaonteni egyszerre. Legkozelebb
en is ugy keszitem, hogy egyenkent adom hozza
a tojast, mert ugy mindig sikerult a fank teszta.

mignon
Mignon / mignon Tue, 2012-06-05 17:26

Kedves witch!
Így biztos sikerülni fog!
Először úgy tűnik, hogy nem lehet beledolgozni a tésztába egy tojást sem, de aztán a kitartó keverés meghozza az eredményt! :)
Remélem kipróbálod! :)
Üdvözöllek:
Mignon

yolika
Yolika / yolika Tue, 2012-06-05 16:18

Én is készítettem már Párizs-Brest koszorút és Nagyon finom lett! A tiéd csodás lett! :)
Üdv
Yolika

Mseee
Emese / Mseee Tue, 2012-06-05 14:37

kár hogy atetején levő csoki úgy néz ki mintha kicsapódott volna:\ de egyébként finom recept!

mignon
Mignon / mignon Tue, 2012-06-05 17:24

Igen, jogos az észrevétel, sajnos nem lett tökéletes a csoki rajta... :( Kicsit hamar olvasztottam fel és mire rákerült a sor, már nem volt kellően folyós. Az íze viszont így is pompás volt, csak a látvány nem lett csillagos 5-ös... de a gyerkőcök ezt szerencsére nem vették észre! :)
Üdv:
Mignon

479
vaj 6 dkg
víz 2.5 dl
finomliszt 12.5 dkg
vaníliás cukor 10 g
tojás 4 db
tojássárgája 3 db
porcukor 6 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 2 evőkanál
tej 2.5 dl
habtejszín 1.5 dl
eper 25 dkg
csokoládé 6 dkg
vaj 1.5 dkg
habtejszín 5 g