Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Parfé gyümölcsöntettel

Parfé gyümölcsöntettel
Parfé gyümölcsöntettel
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még nem csináltam parfét, ez volt az első. :) De biztos vagyok benne, hogy nem az utolsó! Nagyon jól sikerül, és a meleg gyümölcsös öntettel igazán nyerő volt! A férjemtől már megkaptam az következőre a rendelést :).

hozzávalók / 6 adag

A parféhoz

Az öntethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A két nagy joghurtot egy sűrű szövésű anyagba tesszük, hogy lecsöpögtessük (kb. 1 óra).
  2. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét 5 dkg porcukorral kemény habbá verjük.
  3. A sárgáját 5 dkg porcukorral és a vaníliával habosra keverjük. Majd hozzáadjuk a lecsöpögtetett joghurtot is.
  4. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a fehérjét és a joghurtos krémet is.
  5. Majd az egészet óvatosan összekeverjük, és tálakba tesszük, majd a mélyhűtőben kb. 3 óra alatt megdermed.
  6. Az öntethez az 5 ek cukrot megkaramellizáljuk, majd hozzáadjuk a balzsamecetet, végül a gyümölcsöket, amit villa segítségével kicsit megnyomkodunk. Kb 10 percig főzzük, és még melegen a parfé köré tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 141
elküldve: 1
receptkönyvben: 62
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

-Nono

Mióta szakács: 2011.04.03.
36 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: parfé
hasonló kategóriák: karamellfagyi, házi fagyi, sorbet, fagyitorta, fagyikehely, vaníliafagyi, gyümölcsfagyi

egyéb elnevezések

gyümölcsös parfé, hideg epres-málnás desszert

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

492
habtejszín 4 dl
joghurt 900 g
tojás 2 db
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
eper 20 dkg
málna 20 dkg
piros ribizli 20 dkg
balzsamecet 3 ek
cukor 5 ek