Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Limeparfé

Limeparfé
Limeparfé
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A forró nyári napok elmúltával is lehet jeges desszertet készíteni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lime-ot kifacsarjuk, felforraljuk a cukorhelyettesítővel és a vízzel.
  2. A tojásokat habverővel kicsit kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a forró szirupot, gőz fölött kevergetve sűrűre főzzük.
  3. Majd hideg víz fürdőbe állítjuk az edényt, a sűrű krémet kevergetve hűtjük, közben belekeverjük a keményre vert habtejszínt.
  4. Miután kihűlt, fagyasztást tűrő formákba adagoljuk, és mélyhűtőben kifagyasztjuk.
  5. Tálaláskor kifordítjuk a formából.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 566
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

A konyha világa

Mióta szakács: 2015.03.17.
70 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: fagyi
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: parfé
hasonló kategóriák: fagyitorta, házi fagyi, fagyikehely, vaníliafagyi, karamellfagyi, sorbet, gyümölcsfagyi

egyéb elnevezések

jeges desszert, lime-os parfé

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

205
limelé 4 lime-ból nyert
édesítőszer 20 g
víz 0.5 dl
tojás 3 db
habtejszín 2 dl