r
Nosalty Logó

Whiskylikőrös parfé

Glaser
Whiskylikőrös parfé
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

461
Kalória
5.4g
Fehérje
35g
Szénhidrátok
31.2g
Zsír
51.5g
Víz
234.8g
Koleszterin
1.8g
Rost
31g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 461 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 1844 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 362 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 461 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    124.7 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    939 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1333 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    612 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.1 g
  • Cukor
    124 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    205.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    962 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    534 mg
  • Retinol - A vitamin:
    942 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    687 micro
Összesen 1844 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 362 kcal

Elkészítés

  1. A tojássárgákat a cukorral kézi mixerrel körülbelül 10 perc alatt habosra keverjük. A hozzáadjuk a likőrt, és további kb. 5 percig keverjük.
  2. Majd óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt. A csokoládét durvára vágjuk, majd gőzfürdőben felolvasztjuk, hagyjuk kissé hűlni.
  3. Egy hosszúkás formába (például egy szilikonforma, kb. 0,9 tartalom) öntjük a likőrös krém 1/3-át, majd vékony csíkokban rálocsoljuk a csokoládé 1/3-át, további 2 réteg krém, rá csokoládé. A végén egy villával márványosra keverjük.
  4. Betesszük a fogyasztóba, és legalább 6 órát fagyasztjuk.
  5. A parfét kb. 10 percre kivesszük a fagyasztóból, kiborítjuk a formából, majd szeleteljük és tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc

Elkészíthetjük kakaó- vagy csokoládélikőrrel is.

További receptek

Bodzabogyósorbet

Nem, ez nem áfonyafagylalt, de nem is erdei gyümölcsös: a szerény (és ingyen szedhető) bodza színezi szinte feketére a gombócokat, és tőle lesz ilyen karakteresen gyümölcsös a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...

Elállós bodzaszörp

Pár éve akartam először bodzaszörpöt készíteni (hígíthatósat, tartósat), de a neten a receptek tömkelegéből valahogy nem találtam rá az igazira. Végül több receptet átböngészve ...

Kaszás leves

El sem tudom képzelni, miért hívják ezt a levest "kaszás"-nak, amikor a savanyú káposztából készült leves kifejezetten téli étek, télen pedig egyáltalában nincsen kaszálás. ...