Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Whiskylikőrös parfé

Whiskylikőrös parfé
Whiskylikőrös parfé
25 perc / előkészület: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elkészíthetjük kakaó- vagy csokoládélikőrrel is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgákat a cukorral kézi mixerrel körülbelül 10 perc alatt habosra keverjük. A hozzáadjuk a likőrt, és további kb. 5 percig keverjük.
  2. Majd óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt. A csokoládét durvára vágjuk, majd gőzfürdőben felolvasztjuk, hagyjuk kissé hűlni.
  3. Egy hosszúkás formába (például egy szilikonforma, kb. 0,9 tartalom) öntjük a likőrös krém 1/3-át, majd vékony csíkokban rálocsoljuk a csokoládé 1/3-át, további 2 réteg krém, rá csokoládé. A végén egy villával márványosra keverjük.
  4. Betesszük a fogyasztóba, és legalább 6 órát fagyasztjuk.
  5. A parfét kb. 10 percre kivesszük a fagyasztóból, kiborítjuk a formából, majd szeleteljük és tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 361
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek
szezon: bármikor
kategória: fagyi
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: parfé
hasonló kategóriák: vaníliafagyi, karamellfagyi, gyümölcsfagyi, sorbet, fagyitorta, fagyikehely, házi fagyi

egyéb elnevezések

parfé házilag, bailey's parfé, likőrös parfé

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

461
tojássárgája 3 db
cukor 50 g
baileys 100 ml
habtejszín 200 g
csokoládé 100 g