Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pardicsomos húsgombócok SüniSüti konyhájából

Pardicsomos húsgombócok SüniSüti konyhájából
Pardicsomos húsgombócok SüniSüti konyhájából
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy könnyed főfogást szerettem volna készíteni sok paradicsom felhasználásával, ugyanis Anyósomék kertjéből kaptunk bőséggel, így döntöttem eme olaszos étel mellett.

hozzávalók / 4 adag

Szósz

Húsgolyó

Köret

Szólj hozzá!

elkészítés

Szósz

  1. A hagymákat és a fűszernövényeket apró kockákra vágjuk.
  2. Forrásban lévő vízbe dobjuk a paradicsomokat, melyeknek a bőrén ejtettünk egy X alakú bevágást, csak 2 percig hagyjuk benne, utána gyorsan kivéve kézzel meg tudjuk pucolni, utána szintén kockákra vágjuk.
  3. A szószhoz a vöröshagymát az olajon megpirítjuk, majd mikor már üveges, jöhet rá a bazsalikom, oregánó és a fokhagyma is, ezeket csak kis ideig megfuttatjuk, ne égessük el, mert megkeseredik!
  4. Ekkor jöhet rá a paradicsom, só, bors és a cukor, ha kell egy-két dl vízzel hígíthatjuk, így főzünk belőle egy kellemesen sűrű és kicsit darabos szószt.
  5. Mikor a szósz már jó, akkor jöhetnek bele a kész gombócok is, így még pár percig hagyjuk rotyogni.

Húsgolyó

  1. A húsgolyó alapanyagait egy tálba öntjük, és kézzel összedolgozzuk, majd diónyi golyókat formázunk. (Én egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztattam fel őket, és 250 fokos hőlégkeveréses sütőben kb. 20 perc alatt megsütöttem őket, félidőben pedig megfordítottam mindet, így a saját zsírjukban pirultak meg.)

Köret

  1. A tésztát lobogó sós vízben a leírás szerint megfőzzük, majd leszűrjük, és hideg vízzel átöblítjük.
  2. Tálalásnál a tésztára szedünk a szószból és a gombócokból, majd meghintjük reszelt sajttal.
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40*40 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 699
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

SüniSüti

Mióta szakács: 2014.04.25.
80 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsomos húsgolyók, húsgombóc paradicsommártásban, paradicsomszószos húsgombóc

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

934
paradicsom 2 nagy db
bazsalikom 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
olívaolaj 1 ek
cukor 1 ek
darált sertéshús 0.5 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
tészta 50 dkg
sajt 20 dkg