r
Nosalty Logó

Parasztpizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
demenybandi
Parasztpizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 2176 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 8700 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 268 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    66.7 g

Zsír

  • Összesen
    115.6 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    383 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3705.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    542 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    820 mg
  • Nátrium
    2086 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    215.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    388.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    339 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    379 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    10427 micro
  • Lut-zea
    484 micro
Összesen 2176 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    266.7 g

Zsír

  • Összesen
    462.5 g
  • Telített zsírsav
    168 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    164 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    1531 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14820.2 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    493 mg
  • Kálcium
    2168 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    479 mg
  • Foszfor
    3279 mg
  • Nátrium
    8342 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    861.9 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1553.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1492 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    738 micro
  • Kolin:
    1020 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1357 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    1515 micro
  • β-crypt
    187 micro
  • Likopin
    41708 micro
  • Lut-zea
    1936 micro
Összesen 8700 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    456.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1285 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 268 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. A meleg vizet, az olajat, a mézet beleöntjük, illetve az élesztőt belemorzsoljuk egy kelesztőtálba, ráborítjuk a lisztet, a sót, a tejfölt, melyekből egy viszonylag lágy, rugalmas tésztát dagasztunk. Félretesszük, és 50-60 percig kelesztjük.
  2. Amíg a tészta kel, feldaraboljuk a kolbászt, keményre főzzük, meghámozzuk, felkarikázzuk a tojást, a gombát megpucoljuk, és szeletekre vágjuk, a szalonnát felkockázzuk, vagy juliennre (vékony gyufaszál vastagságú csíkokra) vágjuk.
  3. Amikor a tészta duplájára kelt, kétfelé vesszük, és a két tepsinek megfelelő méretűre nyújtjuk, vagy a kiolajozotttepsibe igazgatjuk. Én két nagy gáztepsit szoktam használni, de most két 40x26 cm-eset használtam.
  4. A paradicsompürét a tepsibe igazított tésztákra kenjük, majd következnek a feltétek: kolbász, szalonna, kukorica, gomba, főtt tojás. (Most két koktélparadicsomot is szeltem rá, de el is hagyható!)
  5. Újrakelesztés nélkül, előmelegített, forró sütőben sütjük, amíg a sajt pirosra olvad. A tepsiben tálaljuk (bár én most kivételt tettem).
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 254
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 44728
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 11.

Ajánló

Szerintem egy jó hideg sör, de a fiam a tejre esküszik, az ismerősöm meg a rosé-ra. Ha valakinek nincs házi kolbásza, és szalonnája, a bolti is jó. Kenyérszalonna, parasztkolbász is megteszi.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
demenybandi 3 recept

A családom igazi falusi származású, szeretjük a hasunkat, és nem tudjuk elképzelni az életünket a saját készítésű kolbász, szalonna és sok-sok mijóság nélkül. A pizza is kedvenc, de az otthon készített nem hasonlítható össze a pizzériák ízeivel, és nem is nagyon szerettem készíteni, mert mire a mártást elkészítettem, elment a kedvem az egésztől.  Aztán egy este koppantam, mert a családi kupaktanács ismát pizzát rendelt, de a hűtőben csak kolbász, szalonna, néhány tojás, meg a fagyóban gomba árválkodott. Gondoltam, ebből sem lesz fakutya, nincs más, ezt kapjátok. Ez volt az én hibám, mert úgy teletömték a hasukat, hogy pihegni is alig tudtak utána, és azóta folyamatosan követelik a parasztpizzának keresztelt kőttest. Igazi kalóriabomba, rendkívül laktató! Az adaggal úgy számoljunk, hogy egy gáztepsi hat szeletet tesz ki. A tészta nem lesz olyan vékony, mint a megszokott, hiszen "paraszt". Kenyérsütő gépben is keleszthető, de a mennyiség miatt a tészta kiszaladhat!

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készül a lusta asszony „töltött" káposztája: haraszt nélkül is...

A töltött káposzta egy igazi magyar klasszikus, amely minden ünnepi asztalon megállja a helyét, de az elkészítése nem éppen a leggyorsabb feladat. Aki kóstolta, már, tudja, hogy az íze minden fáradozást megér, de mi van akkor, ha valaki szeretné élvezni ezt az ízvilágot a hosszadalmas előkészületek nélkül? Itt jön képbe a lusta asszony „töltött" káposztája, amely haraszt (káposztalevél) nélkül, egyszerűbb és gyorsabb formában hozza el a klasszikus töltött káposzta ízét. Ez az étel nemcsak praktikus, de ugyanolyan laktató és finom, mint az eredeti változat.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...