r
Nosalty Logó

Parasztpizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
demenybandi
Parasztpizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 2176 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 8700 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 268 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    66.7 g

Zsír

  • Összesen
    115.6 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    383 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3705.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    542 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    820 mg
  • Nátrium
    2086 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    215.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    388.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    339 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    379 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    10427 micro
  • Lut-zea
    484 micro
Összesen 2176 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    266.7 g

Zsír

  • Összesen
    462.5 g
  • Telített zsírsav
    168 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    164 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    1531 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14820.2 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    493 mg
  • Kálcium
    2168 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    479 mg
  • Foszfor
    3279 mg
  • Nátrium
    8342 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    861.9 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1553.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1492 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    738 micro
  • Kolin:
    1020 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1357 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    1515 micro
  • β-crypt
    187 micro
  • Likopin
    41708 micro
  • Lut-zea
    1936 micro
Összesen 8700 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    456.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1285 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 268 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. A meleg vizet, az olajat, a mézet beleöntjük, illetve az élesztőt belemorzsoljuk egy kelesztőtálba, ráborítjuk a lisztet, a sót, a tejfölt, melyekből egy viszonylag lágy, rugalmas tésztát dagasztunk. Félretesszük, és 50-60 percig kelesztjük.
  2. Amíg a tészta kel, feldaraboljuk a kolbászt, keményre főzzük, meghámozzuk, felkarikázzuk a tojást, a gombát megpucoljuk, és szeletekre vágjuk, a szalonnát felkockázzuk, vagy juliennre (vékony gyufaszál vastagságú csíkokra) vágjuk.
  3. Amikor a tészta duplájára kelt, kétfelé vesszük, és a két tepsinek megfelelő méretűre nyújtjuk, vagy a kiolajozotttepsibe igazgatjuk. Én két nagy gáztepsit szoktam használni, de most két 40x26 cm-eset használtam.
  4. A paradicsompürét a tepsibe igazított tésztákra kenjük, majd következnek a feltétek: kolbász, szalonna, kukorica, gomba, főtt tojás. (Most két koktélparadicsomot is szeltem rá, de el is hagyható!)
  5. Újrakelesztés nélkül, előmelegített, forró sütőben sütjük, amíg a sajt pirosra olvad. A tepsiben tálaljuk (bár én most kivételt tettem).
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 43006
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 11.

Ajánló

Szerintem egy jó hideg sör, de a fiam a tejre esküszik, az ismerősöm meg a rosé-ra. Ha valakinek nincs házi kolbásza, és szalonnája, a bolti is jó. Kenyérszalonna, parasztkolbász is megteszi.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Parasztpizza
demenybandi 3 recept

A családom igazi falusi származású, szeretjük a hasunkat, és nem tudjuk elképzelni az életünket a saját készítésű kolbász, szalonna és sok-sok mijóság nélkül. A pizza is kedvenc, de az otthon készített nem hasonlítható össze a pizzériák ízeivel, és nem is nagyon szerettem készíteni, mert mire a mártást elkészítettem, elment a kedvem az egésztől.  Aztán egy este koppantam, mert a családi kupaktanács ismát pizzát rendelt, de a hűtőben csak kolbász, szalonna, néhány tojás, meg a fagyóban gomba árválkodott. Gondoltam, ebből sem lesz fakutya, nincs más, ezt kapjátok. Ez volt az én hibám, mert úgy teletömték a hasukat, hogy pihegni is alig tudtak utána, és azóta folyamatosan követelik a parasztpizzának keresztelt kőttest. Igazi kalóriabomba, rendkívül laktató! Az adaggal úgy számoljunk, hogy egy gáztepsi hat szeletet tesz ki. A tészta nem lesz olyan vékony, mint a megszokott, hiszen "paraszt". Kenyérsütő gépben is keleszthető, de a mennyiség miatt a tészta kiszaladhat!

Hozzászólások

demenybandi

Könnyen rá lehet szokni!

Törölt felhasználó

Én hajszálra ugyanígy készítem kivéve, csíp?s zöldpaprika kerül még rá:o)

demenybandi

Akkor egy véleményen vagyunk!

P.

Ez istenien néz ki! Egyébként mikor is jön a lisztes sterc? :-)))

demenybandi

A hétvégére ígértem, de egy napot most csúszik, mert ma másoknál eszünk vacsit, és ott kell jól lakni!:-), de amit ígértem, azt megtartom!

Törölt felhasználó

Demenybandi! Ma elkészítettem a pizzát, nagyon fini lett, csak az volt a baj vele, hogy mire megsült nagyon megvastagodott a tésztája. Mit?l lehet? Az 50-60perc kelési id?t kivártam. (Mézet nem tettem bele.)

demenybandi

Kedves betty 83! A tészta valóban nem lesz olyan vékony, mint azt az ember megszokta, de ezt írtam a storyba is. Azt javaslom, ha vékony tésztát szeretnél, hogy csináld fele, vagy 2/3-ad mennyiségb?l a tésztát, nyújtsd vékonyabbra,és ugyanúgy két tepsiben süsd meg. A feltét mennyiségén ne változtass! Más ötletem nincs sajnos nincs, nálunk az volt a lényeg, hogy ne legyen vékony! Vagy, próbáld meg a no saltyn szerepl? pizzatészta receptel megsütni. http://www.nosalty.hu/pizzateszta%2C_paradicsomszosz_recept_73

Törölt felhasználó

Nagyon finom én is szoktam készíteni s még egy dolog ami szerintem lényeges mennyivel olcsóbb mint a házhoz szállított.

demenybandi

Azt hiszem mindenben egyet értünk!

Törölt felhasználó

Én kipróbálnám úgy is, hogy a nyers tojást ráütöm, és a süt?ben az is megsül.

demenybandi

Már kipróbáltam, és nem igazán jött be, mert mire nagy nehezen megsült a tojás, a széle feketére sült! Bár lehet, hogy légkeveréses süt?ben m?ködne!

Törölt felhasználó

Amúgy finom lehet:)

Törölt felhasználó

Én is nyersen ütöttem rá a tojást és szépen megsült. Az igaz, hogy légkeveréssel sütöttem.

Törölt felhasználó

Nagyon finom lett a családnak nagyon ízlett

demenybandi

Igazán örülök.

Törölt felhasználó

Sziasztok :) Nagyon jó receptnek tünik. de sajnos egyvalamit nem értek. Mégpedig azt hogy 2 lapot sütünk és akkor az egyik lap az aljára a másik a tetejére kerül ? Köszi

demenybandi

A tészta azért van kétfelé szedve, mert a mennyisége miatt egy tepsibe nem fér bele. Ha van óriás gáztepsi (a régi típusúra gondolok, nem azokra amiket mostanában adnak a süt?khöz)akkor egybe is belefér. Ha egy tepsire való adagot szeretnél, felezd meg a mennyiségek hozzávalóit. A receptben megadtam, hogy mekkora méret? tepsib?l használtam kett?t. demenybandi

Törölt felhasználó

Nagyon finom

kispanda70

Nattyon jó! :-)Köll!:-)

Törölt felhasználó

Katalinka3. Nagyszer?! Klassz étel, jó, hogy éppen a pizza receptek körül ólálkodtam. Ezt a receptedet ajánlani fogom ismer?seimnek. Hálásan köszönöm. Katalinka3.

Valentina2225

Szia csak egy kérdésem lenne. Hogy kb. hány percig kell sütni?

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek