r
Nosalty Logó

Magyaros pizza ahogy Évi néni készíti

Évi néni
Magyaros pizza ahogy Évi néni készíti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

351
Kalória
15.2g
Fehérje
31.6g
Szénhidrát
21.5g
Zsír
24.3g
Víz
29.2g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
2.4g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír

feltét

tészta

Összesen 351 kcal
  • 16% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír

feltét

tészta

Összesen 1400 kcal
  • 16% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír

feltét

tészta

Összesen 293 kcal
  • 16% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1047.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    826 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    24.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 351 kcal
  • 16% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.7 g

Zsír

  • Összesen
    85.9 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4189 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    410 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    409 mg
  • Nátrium
    3305 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    126.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    97 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 1400 kcal
  • 16% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    872.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    689 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    20.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 293 kcal

Elkészítés

feltét

  1. A pizzasütő lapot leheletvékonyan megolajozzuk, a tésztát kinyújtjuk akkorára, amekkora a sütőforma (32 cm), ráterítjük a tésztát.
  2. A tésztát megkenjük a pizzaszósszal, és ráfektetjük a szalámit és a bacont.
  3. Teszünk rá tejföl pöttyöket, rászórjuk a vastagra reszelt sajtot, és 260 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 8-10 perc alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 260 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32x32

Ezt sütöttem a családomnak szénhidrát napomon, amikor én egy szerény gombás pizzát ettem. Pizzaszósz helyett el tudnék képzelni rá ajvárt is. 

További receptek

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Nápolyi pizzatészta

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek