Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tepsis pizza - magyaros pizza 3.

Tepsis pizza - magyaros pizza 3.
Tepsis pizza - magyaros pizza 3.
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (31)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Néha ránk jön a gyorséttermi kajálhatnék. Mivel legalább 50 km-ert kéne érte utazni, egyszerűbb ha magam készítem.
Ebből a pizza tésztából mindig tartok a fagyasztóban, hogy bármikor csak gyorsan elő kell kapnom, és már mehet is a sütőbe.
Hogy milyen feltét kerül rá? Azt eldönti a hűtőszekrény vagy a kamra tartalma.
A pizza mindent elbír,, csak fantázia és hozzávaló kérdése mit teszünk rá.
A legegyszerűbbtől, - paradicsom és sajt - a maradék pörkölt és sülthús, vagy bármi kerülhet rá.
Mindenhogyan finom és laktató.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Vacsorára, vagy fiatalos buliba vendégfogadó kajának nagyon bevált recept.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet a kockacukrral meglangyosítjuk.
  2. Az élesztőt belemorzsoljuk és felfuttatjuk.
  3. A lisztet tálba szitáljuk, a sót margarint hozzáadjuk, és az élesztővel összedolgozzuk.
  4. Letakarjuk, és meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
  5. A nagy gáztepsit kiolajozzuk.
  6. A tésztát centi vastagra nyújtjuk és a tepsibe fektetjük.
  7. Jól megkenjük ketchuppal.
  8. Rárakjuk a szeletelt kolbászt, a kockára vágott füstölt tarját.
  9. Rárakjuk a felkarikázott paradicsomot paprikát, hagymát.
  10. A kukoricát lecsepegtetjük és rászórjuk.
  11. Meghintjük oregánóval és bazsalikommal.
  12. Vastagon sajtot reszelünk rá.
  13. A sütőben addig sütjük, míg a széle elkezd pirulni.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 72 203
elküldve: 23
receptkönyvben: 654
elkészítve: 56/72
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárvári Mária

Mióta szakács: 2008.12.29.
117 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: pizza
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

magyaros pizza, tarjás-kolbászos pizza

Hozzászólások (31)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zera84
Zera84 / Zera84 Wed, 2016-10-19 16:23

Ez a tészta egyszerűen tökéletes! Isteni pizzát csináltam belőle, biztos, hogy máskor is ez alapján készítem el.

nita1122
nita1122 Fri, 2016-02-05 12:56

Kedves Mária!

Isteni lett a pizza, köszönöm a receptet.
Végre egy normális recept, ami nem arról szól, hogy ide teszem meg oda teszem.
Ennyit meg annyit kelesztem. Elmegy vele a félnap és nincs ebéd vagy vacsora. :)
Egyszóval tökéletes.
Köszönöm még egyszer!

Pink63
Pinky / Pink63 Fri, 2013-12-13 15:39

Szuper recept, köszönöm. Könnyű összeállítani és laktató. A tepsiben én még hagytam kicsit pihenni, megpakoltam a tetejét és úgy sütöttem, kicsit tartottam tőle, h átsült-e, de ahogy hűlt egy kicsit már adta is magát, h átsült rendesen és nem égett meg a széle. Ha valaki nem biztos a só mennyiségben, akkor kelesztés előtt a nyers tésztát ízlelje meg. Ennyi. 4 személynek tényleg elég. :)

Foeniksz
Bakó Gergő / Foeniksz Sat, 2013-10-05 15:02

Zseniális tészta! Milliószor jobb mint amit legutóbb a pizzériából rendeltünk :-) Hála és köszönet a receptért! (1,5tk sóval készítettem)

jegimacko
jegimacko Sun, 2013-06-02 13:03

Kedves Marika!

Megsütöttem, de ennek nincs sok köze az igazi pizza tésztához. Az írt mennyiségű só kevés, már ha az tényleg kávéskanál és nem teáskanál akart lenni. A tészta nem puha, hanem kemény.
Már sokféle kelt tésztát csináltam pedig.
Azt hiszem keresek legközelebbre másikat.

Éva

aemit
aemit Thu, 2013-04-11 10:34

Mennyei a tészta! Tegnap készítettem először, ma pedig már ismét kelesztődik a tészta :)
Köszönöm szépen a receptet!

Jatka
Jatka Fri, 2013-03-22 20:05

Kedves Mária!

Nagyon szépen köszönöm a fincsi receptet. Régóta keresgetem a számomra tökéletes tésztát, de ezentúl már csak ez fogom sütni.
Ráadásként a lányaim eddig nem ették meg a pizzát (állítólag minden gyerek szereti), de ezzel a tésztával már sokadszorra sütöm és másnapra sosem marad! :)

Köszönjük!

BejJaki
BejJaki Tue, 2013-01-22 18:28

Mar ketszer en is megsutottem ezt a pizzat, nagyon finom lett. Sajnos itt csak szaritott elesztot lehet kapni, amivel nem kell meg olyan szepen a teszta. Esetleg van erre valami hasznos tipp? Biztos meg finomabb lenne a pizzam.

somirita
somirita / somirita Sat, 2012-12-01 20:58

Kedves Marika!

Ma elkészítettem,mert nem találtam a saját pizza receptemet és nagyon finom lett!Házi ketchuppal füstölt sajttal isteni lett.Én a tésztába raktam az oregánót mert attól olyan jó az illata!Köszönöm a receptet!

Ignácz Szabina
Ignácz Szabina Sun, 2012-09-30 12:40

Kedves Mária!
Köszönöm szépen a receptet, ma elkészítettem és nagyon finom lett! :) Puszi

letiszia
letiszia Wed, 2012-09-26 19:30

ma ebédre sütöttem meg félve mert legutóbb egy másik recept alapján készítettem és nem sikerült túl jól de ez eszméletlen a kislányom két szeletet evett ami meglepett és ennél nagyobb dicséret nem kellet köszönöm a receptet nagyon finom volt ajánlom bátran mindenkinek!!!

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Wed, 2012-09-26 21:40

Nagyon örülök, hogy ízlett! Tudom milyen egy gyerek kedvére tenni, mert nekem volt egy nagyon rossz evő kis cinege lányom.sok sikert hozzá legközelebb is , és jó étvágyat hozzá!Marika

katica93
Ercsi / katica93 Sun, 2012-09-23 19:14

Tegnap elkészítettem anyukámmal. Nagyon finom volt, bár én hús helyett a ketchup-ra vékony szalonnacsíkokat tettem, a kolbász helyett sonkát és mivel imádjuk a gombát raktam rá azt is. A tésztát pedig vékonyra nyújtottam, sütésnél úgy is megdagadt. (De hát mindez csak ízlés kérdése)
Viszont a recepted nélkül nem ért volna mindez semmit. Nagyon köszönöm! Anyukám már tervezgeti, hogy mikor csináljak megint. Ilyet nem lehet kapni boltban!!!! Isteni!

Nette
Nette Sat, 2012-05-26 21:34

Köszönöm, hogy feltöltötted a receptet. Ma ez volt a vacsi és végre sikerült vmit jobban elkészítenem, mint az anyósomnak :) Ezt a receptet mindenképp megtartom és kincsként fogom őrizni :)

Mycyka
Mycyka Sat, 2012-05-19 15:15

Kedves Marika!
Elkészítettem, más feltéttel ugyan. Nagyon finom lett, gyorsan el is fogyott, régóta kerestem ilyen jó tészta receptet.
Köszönjük! :-)

Tmea
Tmea / Tmea Sat, 2012-02-11 10:38

A múlt hét végén ez volt az ebéd, a két napi adagot benyomtuk egy nap alatt, aztán tegnap kérdeztem a kislányomat, hogy mi legyen hétvégén az ebéd, azt mondta, olyan pizzát kér, mint a múlt hétvégén, úgyhogy most is ez lesz az ebédünk! Hűűű...nagyon finom!! :-))

jamila1
jamila1 Wed, 2012-02-01 12:11

kezdo szakacs vagyok, eddig nem igazan foztem, mivel egy honapja mentem ferjhez, igy mostmar muszaly volt elkezdeni...hat nekem az eleszto felfuttatasanal mar megallt a tudomanyt :D , de ezt a nehezseget lekuzdve sikerult megcsinalnom, tuti jo a recept, isteni finom lett tegnap este a pizza:)
koszonom a receptet!

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Wed, 2012-02-01 17:33

Szia Jamila!
Az élesztőt valaki valamikor kitalálta, hogy fel kell futtani, hogy az élesztő gombák felébredjenek.
Ha azonban nem futtatod fel, hanem csak elmorzsolod, akkor is teszi a dolgát, csak kicsit lassabban.
Az első akadályokat ha átléped és még sikerélményed is van akkor nincs akadály a számodra.
Az én mottóm nincs lehetetlen és ehetetlen csak odafigyelés és némi fantázia a főzés során.
sok sikert kívánok neked! puszi Marika

norivirag
norivirag Wed, 2012-01-18 17:07

Egy héten belűl másodjára sütöttem meg ezt a pizzát,nagyon finom lett és hamar el is fogyott. Eddíg csak a mirelit pizzát készítettem,de ennek vége,mostantól ezt fogom sütni mert egyszerű és nagyon finooom! Köszönet a receptért!

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Thu, 2012-01-19 12:28

Nagyon szívesen!
Még valamikor régen az ételkészítés tanárnőmtől az áldott jó Farkasné Marikától kaptuk ezt a receptet. Hála neki érte és sok mindenért ami tőle származott hozzám!

Timurci
Timurci Tue, 2012-01-03 11:28

Ez isteni finom lett!!! Tegnap megsütöttem és kb. 3 perc alatt elfogyott! Gyúrhattam másikat! :))) Legközelebb rögrtön dupla adagot csinálok! Köszi a receptet!

dallos79
dallos79 Wed, 2011-12-28 12:27

Szia! Ha nem nagy gáztepsibe szeretném elkészíteni akkor felét csináljam meg szerinted?
Vagy van 2 kisebb abban kisütöm és az egyiket lefagyasztom!
Mert csak a kisfiammal vagyunk,férjem külföldön dolgozik és kettőnknek sok lenne.
Köszi!
Boldog új évet!

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Wed, 2011-12-28 13:00

Szia Dallos!
Mivel nem tudom mekkora a tepsid. szerintem csak a felét készítsd el.A másik felét vagy a tésztát fagyaszd le, vagy pedig tedd a tepsidbe, rakd rá a feltéteket fóliázd le és úgy tedd a fagyasztóba.Utána már teheted is a sütőbe mikor szeretnéd. Attól is függ mennyi tésztát használsz el, hogy mennyire vastag tésztával szeretnétek fogyasztani.Én a kisütött pizzát nem szoktam lefagyasztani, mert igaz fel lehet mikrózni, de akkor nagyon kiszárad, mi pedig frissen szeretjük a legjobban. Ja, és nem szokott megmaradni.
Remélem tudtam segíteni. BÚÉK nektek is! Marika

Rikarika
Rikarika Wed, 2011-05-25 11:06

Tegnap megsütöttem nagyon nagy sikere volt a gyermekeim és férjem részéről.Köszi a receptet.

Mucóka
Mucóka / Mucóka Thu, 2011-01-13 16:50

Kedves Marika!
Nagyon sokat segítettél,nagy hasznát fogom venni a tippeknek!
Én még sosem mertem lefagyasztani a pizzatésztát.
Köszönöm szépen!
Mucó

Mucóka
Mucóka / Mucóka Thu, 2011-01-13 13:19

Hű, dehogynem szolgáltál rá, én nagyon örülök a receptjeidnek (...és szerintem nem csak én!)
A pizzával kapcsolatban annyi lenne még a kérdésem, hogy Te hogyan fagyasztod le a tésztát?
Nyersen vagy félkész állapotban, esetleg teljesen megdíszítve feltétekkel, hogy csak be kelljen dobni megmelegíteni a sütőben?Akár teljesen nyersen tésztaként egy gombócba összegyúrva is lefagyszthatom, és ha felenged jól lehet dolgozni vele?
Köszönöm előre is a választ!
Üdv.:Mucó

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Thu, 2011-01-13 14:11

Minden hogyan lefegyaszthatod. Én szoktam csak a tészta gombócot, de szoktam megrakva mindennel is nyersen sütés nélkül eltenni. Akkor csak a sütőbe kell tenni, felengedtetés nélkül.Tálcára teszem, megrakom tetszés szerint, aztán ha lefagyott mehet a nylon zacsiba.
A lefagyasztott tésztagombóc elég gyorsan felenged,beteheted a mikróba olvasztóra pár percre. Nagyon jól lehet vele dolgozni. Ha esetleg kiszáradna kicsit meglehet olajozni a nyújtódeszkát lisztezés helyett..
Remélem tudtam segíteni! Puszi Marika

Mucóka
Mucóka / Mucóka Thu, 2011-01-13 00:15

Kedves Marcsi!
Fantasztikusak a receptek....hűűűűűűűűűűűű, egyik jobb mint a másik!
Szerintem én már akkor is hízok, ha csak a recept-táradban nézelődök...bűnbe viszel...
Na mindegy!
Holnap én is pizzát sütök, majd nagy szeretettel gondolok Rád közben!
Pusz!
Mucó

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Thu, 2011-01-13 13:10

Köszönöm a dícséretet de nem szolgáltam rá. Elég hosszú idő mire összeszedegettem és sokszori próbálgatás után felmertem tenni őket.
Ezt a pizza tésztát előre is elkészítheted és mehet a fagyasztóba.Onnan is kiválóan süthető.
Én azért szoktam ott tartani , mert ha éhes gyermekem nem talál ennivalót csak beteszi a sütőbe és 15-20 perc alatt kész van neki a meleg kaja.Sok sikert a sütéshez Marika

1084
finomliszt 40 dkg
margarin 10 dkg
1 kk
tej 2 dl
kockacukor 1 db
instant élesztő 1 tasak
ketchup 1 ek
füstölt-főtt tarja 20 dkg
kolbász 20 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
paprika 3 db
paradicsom 3 db
csemegekukorica 250 g
sajt 10 dkg