Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos kenyérfelfújt

Paradicsomos kenyérfelfújt
Paradicsomos kenyérfelfújt
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokáig azt hittem, az amerikaiak csak hamburgert zabálnak sült krumplival, meg pulykát és babot. Azonban minél több időt töltök a tengerentúli receptek "tanulmányozásával", annál világosabban látom, mekkorát tévedtem. Apró változtatásokkal könnyedén a magunk magyaros szájízéhez tudjuk idomítani a sokszor bizarrnak tűnő ételeiket. Nem öntjük nyakon a sós sonkás-kukoricás palacsintát juharsziruppal, megfelezzük a cukormennyiségeket, mint ahogy ebből a paradicsomos kenyérfelfújtból is kihagyhatjuk a cukrot.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Zöldsalátával, babsalátával, buggyantott tojással tálalhatjuk. Mi magában ettük és kiélveztünk minden egyes zamatos, szaftos falatot, hmmm.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük, eközben a vöröshagymát felaprítjuk és kevés olajon megfonnyasztjuk.
  2. Egy másik, nagyobb serpenyőben vagy wokban a 3 ek olívaolajon a bagettkockákat, és a reszelt fokhagymát illatosra-aranybarnára pirítjuk.
  3. A kenyérkockákhoz adjuk a paradicsomot, a fonnyasztott hagymát, a cukrot (ha használunk), és a fűszereket (ha friss bazsalikomot használunk, azt csak a legvégén, miután lehúztuk a tűzről).
  4. 5 percig együtt pirítjuk állandóan kevergetve, majd elzárjuk alatta a lángot.
  5. Egy kivajazott jénaiba vagy cseréptálba öntjük, elegyengetjük és megszórjuk a parmezánnal.
  6. Betoljuk a sütőbe.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 100
elküldve: 2
receptkönyvben: 88
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

kicsivik

Mióta szakács: 2011.04.27.
42 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsomos bagettfelfújt, paradicsomos-fűszeres bagettfelfújt, felfújt paradicsomosan és sajtosan

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

422
bagett 35 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
olívaolaj 3 ek
paradicsom 140 g
fokhagyma 3 gerezd
2 tk
bors 1 tk
bazsalikom 1 marék
parmezán sajt 10 dkg
cukor 2 ek