r
Nosalty Logó

Gombás burgonyafelfújt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gombás burgonyafelfújt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A burgonyafelfújthoz

Az edény előkészítéséhez

Összesen 834 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A burgonyafelfújthoz

Az edény előkészítéséhez

Összesen 1666 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A burgonyafelfújthoz

Az edény előkészítéséhez

Összesen 140 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    60.2 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    309 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1227.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    353 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    416 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    323.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    521 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    194 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    391 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    1432 micro
  • β-crypt
    245 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    910 micro
Összesen 834 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    49.2 g

Zsír

  • Összesen
    120.4 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    617 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2455.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    706 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    831 mg
  • Nátrium
    691 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    647.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1042 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    223 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    388 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    383 mg
  • Retinol - A vitamin:
    783 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    2864 micro
  • β-crypt
    491 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1820 micro
Összesen 1666 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 140 Kcal

Hozzávalók

A burgonyafelfújthoz

Az edény előkészítéséhez

Elkészítés

A burgonyafelfújthoz

  1. A burgonyát héjastól megfőzzük.
  2. A hagymát apróra vágjuk és a füstöltszalonna kockákkal együtt vajon elkezdjük dinsztelni, hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát, a felszeletelt pirospaprikát és addig pároljuk, míg a gomba leve el nem fő.
  3. A megfőtt burgonyát megpucoljuk, kisebb darabokra szeleteljük, majd a gombához keverjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és az aprított petrezselyemzöldet.
  4. 1-2 percig együtt sütjük, majd megszórjuk liszttel, felöntjük tejjel és jól összekeverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, elkeverjük, majd a tojások felvert habját forgatjuk a masszába.
  5. Egy kisebb sütőtálat kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával és beleöntjük a gombás masszát, majd a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
  6. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 25-35 perc alatt készre sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a felfújt belseje.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 113
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 10152
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 24.

Ajánló

Melegen vagy langyosan köretként, illetve salátával, savanyúsággal önálló ételként fogyaszthatjuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A gombás burgonyafelfújt is azon egyszerűbb ételek közé tartozik, amely kevés alapanyagból előállíthatóak, ugyanakkor kellően laktatóak. Önálló ételként, salátával, savanyúsággal fogyasztható, de húsok mellé köretként is elkészíthetjük. (Ez az étel valójában a hűtő pakolásnak köszönheti születését, mert a rendezkedés közben találtam egy kevés gombát, sajtot, paprikát, petrezselyemzöldet és hipp hopp el is készült a felfújt:)

Hozzávalók

A burgonyafelfújthoz

Az edény előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek