Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomszószba úsztatott sertésoldalas

Paradicsomszószba úsztatott sertésoldalas
Paradicsomszószba úsztatott sertésoldalas
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csináltuk már grillezve, mézesen, mustárosan, de boros paradicsom szószban még soha. Itt volt az alkalom...

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sült burgonya

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az oldalast kétujjnyi darabokra vágjuk. Lisztbe forgatjuk, olajban megpirítjuk az oldalait.
  2. A húst kiszedjük, és a pecsenyezsírban megpirítjuk a szalonnát és a hagymát.
  3. Megszórjuk pirospaprikával, ráöntjük a paradicsompürét, a bort, beletesszük a fűszernövényeket és a fokhagymát.
  4. A húst vissza a mártásba és puhára pároljuk.
  5. Ha kevés a szaft, egy kicsi víz mehet bele.

  • költség: 1600 Ft
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 6 857
elküldve: 0
receptkönyvben: 114
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Big Boss

Mióta szakács: 2010.09.20.
56 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült oldalas, paradicsomos-fehérboros oldalas

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nunuka64
nunuka64 Mon, 2013-11-04 12:32

Szia! Nekem nem volt itthon oldalas és karajjal meg csirkemellel is megcsináltam! Hát nagy sikere volt és nem volt legalább száraz a hús! Persze a paradicsom püré házi készítésű volt és az sokat dobott rajta! Üdv Csilla

tunde8317
tunde8317 Wed, 2011-05-11 21:31

Nem kell ide semmi bazsalikom,sőt a fehérbor is kimaradt,mivel nem volt itthon,viszont paradicsonból egy egész konzervnyi hámozottat borítottam hozzá.húúú..karikára ettük magunkat.ezennel bekerült az állandó főznivalók listájára...

z1
z1 / z1 Thu, 2010-12-16 21:03

Szia Vezér!
Olvasom a receptedet. Jónak tűnik. Jó a kép is. Gyakorlatilag itt van a számban az íze. Biztos finom volt.
( szeretem én is az ilyen kajákat )
Csak egy megjegyzésem lenne.
Remélem nem baj.
Szerintem a pirospaprika ide nem való.
A hagymát sem erőltetném...
Egy magyaros vonallal bezavar ide, a fehérboros, kakukkfüves, fokhagymás, paradicsomos Provancei-be.
A füstölt szalonna véleményes, de az íze ide ( szerintem ) még bőven belefér.
A véleményem, mint mindig, most is szubjektív!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Z.
Ui: Elvárom, hogy Te is kritizálj!

Big Boss
Big Boss / Big Boss Thu, 2010-12-16 21:10

Drága Barátom Z1!
Pirospaprika, hát.......hagyma, hát.......
Lehetséges, de ,most ellenkeznem kellene veled de nem fogok.
Miért?
Ez tényleg egy fajta lehetőség....
Én emlékszem az ízre, tényleg jó "kellemesen finom" volt.
De és ott van az a kis de...."tudod"
Az a kis idő, meg a beszélgetések, nos lehet...
Igazad lehet, rózsaszín husi ott is iga.... volt.
Majd a következő oldalasnál próbálom a tippet, de addig is ez nagyon, nagyon, nagyon FINOM volt!:):):)
Üdv. Dénes

z1
z1 / z1 Thu, 2010-12-16 23:11

Negyedszer írom le ugyanazt.
Az első hármat a gép visszadobta. Konkrétan az idegbaj határán vagyok.
Bár a nejem még nem végrendelkezett.
Biztos tud valamit...
Na szóval:

Kedves Mrs. Smith!
Komolyan parázok.
Még csak tegnap békültünk ki.
Ugye kibékültünk?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?...
Szerintem a bazsalikom zsákutca.
Nem ide való a szalonna és a pirospaprika mellé.
Várom a válaszod és az esetleges ellenvéleményed.
Z.

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Thu, 2010-12-16 23:27

Halihó kedves z1! No para!:))) Mint a hsz végén látható, MR Smith szólt Dénesnek. Most végzett erre az évre egy hosszabb melóval, így ő is többször fog bejelentkezni, érdemes lesz elolvasni a hsz végén az aláírást...:))) Mellesleg a bazsalikom a paradicsom miatt nem zsákutca szerintem, mert az nem jelentkezik sosem durván a sültnél. A pirospaprika, a hagyma és a szalonna engem is elgondolkodtatott, hogy lehet érdemes lesz egyszer úgy kipróbálni, hogy elhagyja Dénes. De aztán néha a fene tudja, lassú tűzön összesütve vagy főzve sok minden elmegy...No jó ez egy kicsit sarkítás. Tény, hogy én sem igen tennék bele pirospaprikát. Remélem Big Boss, nem harapod le a fejem!:)) Amúgy nagyon guszta, szaftos kis husi ami a képen van! A legjobbakat: Mrs Smith

z1
z1 / z1 Sat, 2010-12-18 07:34

...abban igazad van, hogy szépen lassan összerotyogtatva egész más ízt ad le.
Sokkal komplexebb lesz az íze és talán a bazsalikom is hozzátenne, nem pedig kitűnne belőle.
Z.

Big Boss
Big Boss / Big Boss Fri, 2010-12-17 06:06

Hello!
Nem, nem bántanék én senkit.
De ahogyan mondtátok a kép magáért beszél, ha kipróbáltad akkor meg önmagáét fog!!!
Mint Jó hallgató én mindkét javaslatot elfogadom, nélküle és vele "mármint a bazs...is"
A legjobbakat Üdv Dénes

z1
z1 / z1 Thu, 2010-12-16 21:25

Vezér!
Ahogy írtam is, a véleményem szubjektív.
Meg azt is, hogy szinte érzem a számban az ízét és biztos, hogy a kaja jó!
Megenném.
Főleg Tőled!
Bár érzek itt némi fúziós hatást.
Ami talán nem ide való.
De a "vita", a különböző vélemények kulturált ütköztetése, mindig előrébb visz.
Még minket is.
...vaddisznókat. :))))
Üdv.
Z.

Big Boss
Big Boss / Big Boss Thu, 2010-12-16 21:41

Figyu már sokat gondolkoztam......
Mit főznék nektek?
Nos a félelem miatt, talán egy hagymás zsíros kenyér?
De Te abba is .......
Á nem is, tejbegríz jó lesz?Nem tuom.........
De talán ismersz annyira, megfelelő málna szirup és hosszas gondolkozás után valami újat!
Miért újat?
Nos akkor elmondhatom azért nem sikerült, mert most csinálom először!
"Hatás szünet....."
De ez mind NEM igaz, vagyok olyan pali, hogy valami olyat csinálnék ami már nagyon megy....
És itt közölném most csináltam első alkalommal....
Ez igazán csak a fantáziáláson múlik, most.....
de akkor........
Majd meglátjuk......
Talán ...........
Üdv. Dénes

z1
z1 / z1 Thu, 2010-12-16 22:22

Drága Barátom!
Ha oda jutunk, majd megoldjuk.
Ebben biztos lehetsz.
Csak legyen elég málna...
Z.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2010-12-16 12:40

Hmmm..guszta,fantáziát mozgató, ízlelőket előkészítő,és igen,próbára alkalmas hús.Köszi!:-))Mentve.Éva-Anyóca

871
sertésoldalas 1 kg
sűrített paradicsom 1 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
fehérbor 1 dl
füstölt szalonna 10 dkg
napraforgó olaj 1 dl
kakukkfű 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint